Paradajková polievka z čerstvých rajčín

Ingrediencie:
– 1 kg čerstvých rajčín
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zelená paprika
– 1 zemiak
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať

 

Polievka z paradajok a čerstvých rajčín

Postup:
1. Ošúpané rajčiny nakrájajte na malé kúsky a zbavte ich semienok.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte v ňom nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu, papriku a zemiak.
3. Pridajte nakrájané rajčiny a nechajte ich spolu dusiť približne 10 minút.
4. Podlejte vodou alebo vývarom a varte ďalších 15-20 minút.
5. Pomocou mixéra všetko dôkladne rozmixujte do hladkej konzistencie.
6. Ochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
7. Pred servírovaním ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ako uskladniť fazuľu?

Ako uskladniť fazuľu?

Čítať viac »

Takto pripravená rajčinová polievka je skvelá, najmä keď ju servírujete s čerstvým pečivom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *