Paradajková polievka z domácich paradajok

 

Aby ste vytvorili paradajkovú polievku z domácich paradajok, vykonajte nasledujúce kroky:

Zloženie:

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Domáca paradajková polievka

Návod:

  1. Opláchnite paradajky a odstráňte stopky. Môžete ich rozkrájať na štvrtiny alebo ich použiť celé.
  2. Cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky a papriku očistite a nakrájajte na drobné kusy.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a krátko orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky a papriku, až kým nezjemnia.
  4. Pridajte paradajky a nechajte ich dusiť približne 10 minút, nezabudnite pravidelne premiešať.
  5. Prilejte do hrnca zeleninový vývar a priveďte k varu. Potom stíšte teplotu a varte 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Polievku dôkladne rozmixujte pomocou mixéra pre získanie hladkej konzistencie.
  8. Podávajte paradajkovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dúfam, že si na tejto výbornej paradajkovej polievke pochutnáte!

Paradajková polievka z domácich paradajok-2

2) Paradajková polievka z domácich paradajok

Paradajková polievka je obľúbené jedlo mnohými z nás. Je to skvelý spôsob, ako využiť čerstvé paradajky. V tomto recepte si ukážeme, akým spôsobom pripraviť chutnú a voňavú polievku, ktorá zahreje a poteší vaše chuťové poháriky.

Kuracie prsia na nedeľný obed

Kuracie prsia na nedeľný obed

Čítať viac »

Zloženie

Na výrobu paradajkovej polievky budete potrebovať:

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

Návod na prípravu

1. Rúru predohrejte na 200 °C. Čerstvé paradajky umyte, rozrežte na polovice a naaranžujte na plech. Posypte soľou a pečte ich asi 20 minút.

2. Medzičasom na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezjemní a nezíska zlatistú farbu.

3. Pečené paradajky vložte do mixéra spolu so zmiešanou cibuľou a cesnakom. Prilejte zeleninový vývar a mixujte do hladkej konzistencie.

4. Zmes prelejte do hrnca a ohrejte. Dochutite soľou a korením. Na záver ozdobte čerstvou bazalkou.

Takto pripravená paradajková polievka je nielen chutná, ale aj plná živín. Užite si jedlo s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *