Paradajková polievka z passaty

Paradajková polievka z passaty je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Na jej vytvorenie budete potrebovať tieto suroviny:

– 1 pohár passaty (zhustenej paradajkovej šťavy)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zemiak
– 1 paprika
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, štipka cukru, sušený cesnak a mletá paprika podľa chuti
– olivový olej

 

Paradajková polievka z passaty

Návod na prípravu:

Kôprova polievka s vajcom

Kôprova polievka s vajcom

Čítať viac »

1. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a osmažíme na panvici s malým množstvom olivového oleja, kým nezmäknú.
2. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiak a papriku a ešte pár minút ich osmažíme.
3. Následne pridáme passatu a zeleninový vývar a dáme variť.
4. Ochutíme soľou, korením, cukrom, sušeným cesnakom a mletou paprikou podľa vlastnej chuti.
5. Polievku necháme variť približne 15 minút, kým sa zelenina neprevarí.
6. Hotovú polievku môžete servírovať s čerstvou bylinkovou vňažou a chlebovou kôrkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *