Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou

Tu je návod na prípravu paradajkovej linguine s omáčkou z bazalky v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g linguine (druh cestovín)
  • 4 stredne veľké rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky čerstvej bazalky
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií

 

Paradajková linguine s omáčkou z bazalky

Postup:

Polievka z hlivy s mrveničkou

Polievka z hlivy s mrveničkou

Čítať viac »

  1. Uvarte linguine v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Vylejte vodu a cestoviny si pripravte stranou.
  2. Rajčiny nakrájajte na malé kúsky a cesnak nasekajte nadrobno.
  3. Na hlbšej panvici ohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opražte ho asi minútu, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte nakrájané rajčiny a varte približne 5 minút. Rajčiny by mali zmäknúť a začať sa tvoriť omáčka.
  5. Pridajte strúhaný parmezán a čerstvú bazalku. Miešajte, pokým sa omáčka nezohreje a parmezán sa rozpustí.
  6. Varené linguine vložte do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou zo všetkých strán.
  7. Podávajte okamžite, posypané čerstvo mletým čiernym korením a ozdobené čerstvou bazalkou. Môžete pridať aj trochu strúhaného parmezánu navrch.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *