Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle  ..

Zloženie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 4 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • 500 g múky
  • 2 vajcia
  • mlieko

 

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle

Návod na prípravu:

  1. Krkovičku umyte a osušte. Na pečenie kožu narežte krížom, následne osolte a okoreňte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 2 hodiny, až kým nebude mäso jemné a koža chrumkavá.
  2. Medzitým si pripravte dusenú kapustu. Kapustu nastrúhajte, cibuľu a cesnak nasekajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom do zlata. Pridajte nastrúhanú kapustu a podlejte troškou vody. Prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni asi 30-40 minút, kým kapusta nezmäkne. Prípadne dochuťte soľou a korením.
  3. Knedle pripravte podľa pokynov na obale. Zvyčajne sa z múky, vajec a mlieka vypracuje cesto, ktoré sa nechá odpočinúť. Potom sa cesto rozdelí na menšie kúsky, ktoré sa varí vo vriacej osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
  4. Hotovú pečenú krkovičku servírujte s dusenou kapustou a knedľami. Podávajte teplé a podľa želania ozdobte čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

 

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle - 2

2) Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle

Zloženie:

Na pečenú krkovičku:

Ako pripraviť tortillu?

Ako pripraviť tortillu?

Čítať viac »

  • 1 kg krkovičky (s kosťou alebo bez)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastných preferencií

Na dusenú kapustu:

  • 1 hlávka kyslej kapusty (približne 1 kg)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrniek nového korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica cukru (podľa chuti)

Na knedle:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 balenia sušeného droždia (alebo 20 g čerstvého droždia)

Návod na prípravu:

  1. Príprava krkovičky:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Krkovičku umyte a osušte. V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, prelisovaný cesnak, majoránku, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Túto zmes dôkladne vtierajte do mäsa.
    • Krkovičku položte do pekáča, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre 1,5 hodiny. Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút, až kým nebude mäso zlato-hnedé a šťavnaté.
  2. Príprava dusenej kapusty:

    • Na panvici zohrejte olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu. Opečte ju do zlata.
    • Pridajte kyslú kapustu, bobkové listy, nové korenie a cukor. Dobre premiešajte.
    • Duste na strednom ohni asi 30-40 minút, občas premiešajte a ochutnajte, aby ste prípadne dosolili a okorenili podľa chuti.
  3. Príprava knedlí:

    • V miske zmiešajte múku so soľou a droždím. Potom pridajte mlieko a vajce, a vypracujte hladké cesto.
    • Cesto zakryte a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa jeho objem zdvojnásobí.
    • Potom cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte knedle. Tie vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte asi 15-20 minút.
  4. Servírovanie:

    • Upečenú krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s dusenou kapustou a knedľami. Môžete pridať aj omáčku z šťavy z krkovičky na preliatie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept je úžasný! Pečená krkovička sa mi vždy páčila, ale nikdy som si nevedel predstaviť, ako ju pripraviť. Teraz už viem a určite to vyskúšam. Kapusta a knedle sú super doplnkom, teším sa na to!

  2. JankaKočka píše:

    Veľmi chutný recept! Pečená krkovička s kapustou a knedľami je tradičné jedlo, ktoré milujem. Je to jednoduché na prípravu a výsledok je fantastický. Určite ho spravím aj pre moju rodinu, budú nadšení!

  3. KocurKiki píše:

    Tak toto vyzerá ako skvelý recept! Kapusta a krkovička sú skvelá kombinácia, ktorá vždy poteší. Knedle sú povinné! Vďaka za tento návod, určite sa pustím do varenia už tento víkend!

  4. PeťoHrac píše:

    Pripravil som si túto pečenú krkovičku podľa vášho receptu a bola skvelá! Mäso bolo šťavnaté a chrumkavé, presne ako má byť. Kapusta bola dokonalá príloha. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!

  5. SrdiečkoMia píše:

    Recept na pečenú krkovičku ma nadchol! Kapusta je môj obľúbený spôsob ako si ju pripraviť. Doma robíme často varené knedle a k tomu toto jedlo bude mňam! Teším sa na výborný obed s rodinou.

  6. Tomasik1990 píše:

    Tento recept je jednoducho perfektný! Krkovička sa dá spraviť aj rýchlo a chutne. Môj obľúbený tip sú knedle – nemôžu chýbať! Veľmi sa teším na reakcie mojich blízkych po tom, čo im pripravím túto delikatesu.

  7. _Radoslav_ píše:

    Wow, aký krásny recept! Krkovička vyzerá úžasne a ja milujem kapustu aj knedle! Hneď si ho zapíšem do svojho zoznamu varenia na budúci týždeň. Určite bude všetkým chutiť, ďakujem za zdieľanie!

  8. #VeseláLíška# píše:

    Pečená krkovička s kapustou znie fantasticky! Pripravím ju pre celú rodinu cez víkend, verím že všetci budeme nadšení z výsledku. Takéto tradičné jedlá sú jednoducho najlepšie – plné chuti a lásky!

  9. !KikiPinky! píše:

    Super návod! Pečená krkovička s dusenou kapustou a knedlami je moje obľúbené jedlo z detstva. Vždy keď to pripravujem, vráti ma to do krásnych spomienok. Ďakujem za pripomenutie tejto klasiky!

  10. !RoboDobruchut! píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal. Pečenie krkovičky je niečo, čo by som rád zvládol doma. Kombinácia s kapustou vyzerá báječne a knedle? To musím skúsiť hneď zajtra večer!

  11. Svetlík89 píše:

    Tento recept je úžasný! Krkovička vyzerá naozaj chutne a dusená kapusta je perfektný doplnok. Knedle sú neoddeliteľnou súčasťou jedla a ja sa už teším, keď to vyskúšam. Dúfam, že mi to výjde tak dobre ako na obrázku!

  12. MackoPuf píše:

    Wow, táto pečená krkovička vyzerá skvelo! Rád varím a toto je presne to, čo hľadám. Dusená kapusta dodáva jedlu skvelú chuť. Určite vyskúšam tento recept a pozvem aj priateľov. Dobrú chuť všetkým!

  13. JanoZKuchyne píše:

    Vynikajúci recept! Krkovička s chrumkavou kožou sa mi veľmi páči, určite to pripravím na rodinný obed. Kapustu milujem, a knedle sú pre mňa klasika. Dúfam, že sa podarí rovnako dobre ako na obrázku!

  14. KocúrKryško píše:

    Toto jedlo vyzerá tak lákavo! Krkovička s kapustou a knedľami je tradičná klasika, ktorú mám veľmi rád. Určite vyskúšam váš postup a verím, že to bude chutiť skvele. Ďakujem za zdieľanie receptu!

  15. Cukrík123 píše:

    Jéj, aké super jedlo! Pečená krkovička s dusenou kapustou znie fantasticky. Už sa teším, kedy si to pripravím doma. Knedle sú moje obľúbené prílohy! Ďakujem za tento úžasný recept!

  16. ZelenýČaj píše:

    Tento recept ma nadchol! Krkovička musí byť šťavnatá a chutná, plus dusená kapusta jej dodáva špeciálnu príchuť. Knedle milujem! Už sa nemôžem dočkať, kedy to vyskúšam doma.

  17. Bublina2020 píše:

    ‚Mňam!‘ Toto jedlo vypadá fantasticky! Rád varím pre svoju rodinu a toto bude určite hitom na našich obedoch. Pečená krkovička s chrumkavou kožou je snom každého gurmána.

  18. 'Šašo'Fero píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept ma fakt zaujal! Krkovičku aj kapustu milujem spolu so sladkými knedľami… Opatrne som si uložil postup a plánujem ho uvariť už cez víkend!

  19. Maškrtník92 píše:

    Krkovička so šťavnatou kapustou? To znie perfektne! Ja osobne milujem varenie a rád skúšam nové recepty. Veľmi sa teším na túto kombináciu chutí doma!

  20. NinaVečerka píše:

    Toto vyzerá ako perfektné jedlo na nedeľný obed s rodinou! Kapusta s knedlami k pečenej krkovičke by mala byť kombinácia snov pre každého milovníka dobrého jedla.