Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 hlávka kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 4 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 500 g múky
- 2 vajcia
- mlieko
Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Postup:
- Krkovičku opláchnite a osušte. Na upečenie nakrájajte kožu krížom, potom ju osolte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, až kým mäso nebude mäkké a koža chrumkavá.
- Medzitým pripravte dusenú kapustu. Kapustu nastrúhajte, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte nastrúhanú kapustu a podlejte vodou. Príkrytkou zakryte a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým kapusta zmäkne. Prípadne dochuťte soľou a korením.
- Knedle pripravte podľa návodu na obale. Zvyčajne sa vypracuje cesto z múky, vajec a mlieka, ktoré sa necháodpočinúť. Potom sa cesto rozdelí na menšie kúsky, ktoré sa varia vo varivej osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
- Hotovú pečenú krkovičku podávajte s dusenou kapustou a knedľami. Podávajte teplé a prípadne ozdobte petržlenom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na pečenú krkovičku:
- 1 kg krkovičky (s kosťou alebo bez)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného majoránku
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na dusenú kapustu:
- 1 hlávka kyslej kapusty (približne 1 kg)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- 2 bobkové listy
- 5 zrniek nového korenia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica cukru (podľa chuti)
Na knedle:
- 400 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 balenia sušeného droždia (alebo 20 g čerstvého droždia)
Postup:
-
Príprava krkovičky:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Krkovičku umyte a osušite. V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, prelisovaný cesnak, majoránku, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Túto zmes dôkladne vtierajte do mäsa.
- Krkovičku umiestnite do pekáča a prikryte alobalom. Pečte v predhriatej rúre 1,5 hodiny. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút, až kým nebude mäso zlato-hnedé a šťavnaté.
-
Príprava dusenej kapusty:
- Na panvici zohrejte olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu. Opečte ju dozlatista.
- Pridajte kyslú kapustu, bobkové listy, nové korenie a cukor. Dobre premiešajte.
- Dusíme na strednom ohni zhruba 30-40 minút, občas premiešajte a podľa chuti dosoľte a okoreňte.
-
Príprava knedlí:
- V miske zmiešajte múku so soľou a droždím. Pridajte mlieko a vajce, a vypracujte hladké cesto.
- Cesto zakryte a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Potom cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte knedle. Tie vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte asi 15-20 minút.
-
Servírovanie:
- Upečenú krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte spolu s dusenou kapustou a knedľami. Môžete pridať aj omáčku zo šťavy z krkovičky na preliatie.
Dobrú chuť!
Tento recept je úžasný! Pečená krkovička sa mi vždy páčila, ale nikdy som si nevedel predstaviť, ako ju pripraviť. Teraz už viem a určite to vyskúšam. Kapusta a knedle sú super doplnkom, teším sa na to!
Veľmi chutný recept! Pečená krkovička s kapustou a knedľami je tradičné jedlo, ktoré milujem. Je to jednoduché na prípravu a výsledok je fantastický. Určite ho spravím aj pre moju rodinu, budú nadšení!
Tak toto vyzerá ako skvelý recept! Kapusta a krkovička sú skvelá kombinácia, ktorá vždy poteší. Knedle sú povinné! Vďaka za tento návod, určite sa pustím do varenia už tento víkend!
Pripravil som si túto pečenú krkovičku podľa vášho receptu a bola skvelá! Mäso bolo šťavnaté a chrumkavé, presne ako má byť. Kapusta bola dokonalá príloha. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!
Recept na pečenú krkovičku ma nadchol! Kapusta je môj obľúbený spôsob ako si ju pripraviť. Doma robíme často varené knedle a k tomu toto jedlo bude mňam! Teším sa na výborný obed s rodinou.
Tento recept je jednoducho perfektný! Krkovička sa dá spraviť aj rýchlo a chutne. Môj obľúbený tip sú knedle – nemôžu chýbať! Veľmi sa teším na reakcie mojich blízkych po tom, čo im pripravím túto delikatesu.
Wow, aký krásny recept! Krkovička vyzerá úžasne a ja milujem kapustu aj knedle! Hneď si ho zapíšem do svojho zoznamu varenia na budúci týždeň. Určite bude všetkým chutiť, ďakujem za zdieľanie!
Pečená krkovička s kapustou znie fantasticky! Pripravím ju pre celú rodinu cez víkend, verím že všetci budeme nadšení z výsledku. Takéto tradičné jedlá sú jednoducho najlepšie – plné chuti a lásky!
Super návod! Pečená krkovička s dusenou kapustou a knedlami je moje obľúbené jedlo z detstva. Vždy keď to pripravujem, vráti ma to do krásnych spomienok. Ďakujem za pripomenutie tejto klasiky!
Tento recept ma veľmi zaujal. Pečenie krkovičky je niečo, čo by som rád zvládol doma. Kombinácia s kapustou vyzerá báječne a knedle? To musím skúsiť hneď zajtra večer!
Tento recept je úžasný! Krkovička vyzerá naozaj chutne a dusená kapusta je perfektný doplnok. Knedle sú neoddeliteľnou súčasťou jedla a ja sa už teším, keď to vyskúšam. Dúfam, že mi to výjde tak dobre ako na obrázku!
Wow, táto pečená krkovička vyzerá skvelo! Rád varím a toto je presne to, čo hľadám. Dusená kapusta dodáva jedlu skvelú chuť. Určite vyskúšam tento recept a pozvem aj priateľov. Dobrú chuť všetkým!
Vynikajúci recept! Krkovička s chrumkavou kožou sa mi veľmi páči, určite to pripravím na rodinný obed. Kapustu milujem, a knedle sú pre mňa klasika. Dúfam, že sa podarí rovnako dobre ako na obrázku!
Toto jedlo vyzerá tak lákavo! Krkovička s kapustou a knedľami je tradičná klasika, ktorú mám veľmi rád. Určite vyskúšam váš postup a verím, že to bude chutiť skvele. Ďakujem za zdieľanie receptu!
Jéj, aké super jedlo! Pečená krkovička s dusenou kapustou znie fantasticky. Už sa teším, kedy si to pripravím doma. Knedle sú moje obľúbené prílohy! Ďakujem za tento úžasný recept!
Tento recept ma nadchol! Krkovička musí byť šťavnatá a chutná, plus dusená kapusta jej dodáva špeciálnu príchuť. Knedle milujem! Už sa nemôžem dočkať, kedy to vyskúšam doma.
‘Mňam!’ Toto jedlo vypadá fantasticky! Rád varím pre svoju rodinu a toto bude určite hitom na našich obedoch. Pečená krkovička s chrumkavou kožou je snom každého gurmána.
‘Dobrú chuť!’ Tento recept ma fakt zaujal! Krkovičku aj kapustu milujem spolu so sladkými knedľami… Opatrne som si uložil postup a plánujem ho uvariť už cez víkend!
Krkovička so šťavnatou kapustou? To znie perfektne! Ja osobne milujem varenie a rád skúšam nové recepty. Veľmi sa teším na túto kombináciu chutí doma!
Toto vyzerá ako perfektné jedlo na nedeľný obed s rodinou! Kapusta s knedlami k pečenej krkovičke by mala byť kombinácia snov pre každého milovníka dobrého jedla.