Pečená krkovička s volským okom

 

Pečená krkovička s volským okom patrí medzi výborné jedlá, ktoré si mnohí ľudia obľúbili. Tu je praktický recept:

Suroviny:

  • 4 kusy krkovičky
  • 4 volské oči
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 500 ml hovädzieho vývaru

 

Pečená krkovička s volským okom

Postup:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Ochuťte ju soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a krkovičku opečte z oboch strán, kým sa nezmení na zlatohnedú.
  4. Do veľkého pekáča uložte opečené krkovičky, cibuľu, mrkvu a zeler.
  5. Pridajte hovädzí vývar a volské oči do pekáča.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 2 hodiny, alebo kým mäso nestane jemné a šťavnaté.
  7. Po upečení nechajte pokrm chvíľu vychladnúť a podávajte s prílohou podľa vášho výberu.

Dúfam, že tento recept vám padne do chuti. Dobrú chuť!

 

Pečená krkovička s volským okom - 2

2) Pečená krkovička s volským okom

Suroviny:

Na krkovičku:

Drobková polievka recept

Drobková polievka recept

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Sušené bylinky (tymian, rozmarín) podľa chuti

Na volské oká:

  • 4 vajcia
  • Soľ a čierne korenie
  • Maslo na smaženie

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyte a dôkladne osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 2-3 cm.
    • V miske si pripravte marinádu: prelisovaný cesnak, jemne nasekanú cibuľu, olivový olej, soľ, korenie a bylinky dobre premiešajte.
    • Natrite krkovičku marinádou a nechajte ju marinovať minimálne 30 minút (najlepšie však cez noc v chladničke).
  2. Pečenie krkovičky:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Plátky krkovičky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžete ich ešte okoreniť podľa chuti.
    • Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, až kým nezískajú zlatú a chrumkavú štruktúru. Počas pečenia ich môžete občas pokropiť výpekom.
  3. Príprava volských očí:

    • Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
    • Jemne rozbite vajcia a opatrne ich preneste na panvicu. Smažte ich, až kým bielky nie sú úplne tuhé a žĺtky ostanú jemne tekuté. Osoľte a okoreňte podľa svojich preferencií.
  4. Podávanie:

    • Na tanier uložte plátok upečenej krkovičky a na vrch položte volské oko.
    • Na doplnenie môžete servírovať varené zemiaky, zemiakový šalát alebo čerstvú zeleninu.

Dobrú chuť!

Tento výnimočný pokrm je ideálny na nedeľný obed alebo akékoľvek oslavy. Užite si kombináciu šťavnatého mäsa a lahodného vajca!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na pečenú krkovičku s volským okom je naozaj skvelý! Vyskúšal som to na nedeľný obed a všetci sa oblizovali až za ušami. Určite to odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

  2. JankaKucharka píše:

    Wow, pečená krkovička s volským okom vyzerá fantasticky! Milujem jednoduché recepty a tento je presne taký. Už sa neviem dočkať, kedy to skúsim doma. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre, ako vyzerá!

  3. ZelenySlon píše:

    Tento recept je úplne úžasný! Krkovička s volským okom je moja obľúbená kombinácia. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a pritom chutné. Určite vyskúšam tvoj postup a pripravím to pre rodinu!

  4. PetrikBubik píše:

    Pečená krkovička s volským okom? To znie úžasne! Znie to ako ideálne jedlo na rodinné stretnutie. Určite si to zapíšem a vyskúšam už tento víkend. Ďakujem za skvelý recept!

  5. MimiRuzova píše:

    Toto jedlo milujem! Pečená krkovička s volským okom je skutočne lahodná kombinácia. Pripravila som to minulý týždeň a všetci boli nadšení. Ďakujem za inšpiráciu na ďalšie varenie!

  6. KocurSvetluska píše:

    Skvelý recept! Pečená krkovička s volským okom vyzerá veľmi lákavo. Rada varím nové jedlá a toto určite zaradím do svojho menu. Je super, že je aj jednoduché na prípravu!

  7. CokoladovyFanusik píše:

    Tento recept ma úplne zaujal! Krkovička so šťavnatým vajíčkom znie ako perfektné jedlo pre akúkoľvek oslavu alebo rodinný obed. Teším sa, keď ho vyskúšam pripraviť!

  8. Hracik123 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ toto je moje obľúbené pozdravenie pri stole! Pečená krkovička s volským okom mi pripomenula detstvo a rodinné stretnutia, určite ho vyskúšam podľa tvojho návodu.

  9. _ZlatySrdce_ píše:

    ‚Toto jedlo ma oslovilo!‘ Pečená krkovička s volským okom vyzerá jednoducho fantasticky! S priateľmi plánujeme večeru, tak dúfam, že sa nám podarí pripraviť ju rovnako dobre ako na obrázku.

  10. __Vevericka__ píše:

    ‚Nehanbite sa skúsiť nový recept!‘ Tento recept ma inšpiroval na víkendový obed. Pečená krkovička s vajíčkom znie výborne a teším sa na túto kombináciu chutí!