Určite vám môžem poskytnúť ešte dva ďalšie recepty na pečené kuracie mäso a bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakmi. Tu sú:
Recept 1: Kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi pečené v rúre
Potrebné suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs (alebo iné časti kuracieho meska podľa vašich preferencií)
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- olej na opékanie
Inštrukcie:
- Osmahneme kuracie prsia so soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- Na pánvi s rozohriatym olejom opečieme kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Následne ich presunieme na pekáč.
- Cibule a cesnak nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na panvici, v ktorej sme opiekli kuracie prsia. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme spoločne približne 10 minút.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a rozložíme na dno pekáča. Na zemiaky pridáme dusenú kyslú kapustu s cibuľou a cesnakom. Opečené kuracie prsia nakoniec položíme na vrch.
- Pekáč s mäsom, zemiakmi a kyslou kapustou vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 40-50 minút, alebo až kým nie je mäso dostatočne prepečené a zemiaky sú mäkké.
Recept 2: Pečené bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakmi
Potrebné suroviny:
- 1 kg bravčových rebier
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- soľ a korenie podľa preferencií
- olej na opékanie
Inštrukcie:
- Osolíme a okoreníme bravčové rebrá podľa vlastnej chuti.
- Na panvici s rozohriatym olejom opečieme rebrá z oboch strán do zlatista. Následne ich presunieme do pekáča.
- Kyslú kapustu dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme z nej odstránili prebytočnú kyslosť, a pridáme ju do pekáča k rebrám.
- Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a pridáme do pekáča. Osolíme a okoreníme ich podľa vlastnej chuti.
- Pekáč so všetkými ingredienciami vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 1,5 hodiny, alebo kým nie sú mäso a zemiaky dôkladne upečené.
Verím, že si tieto recepty vyskúšate a budú vám chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!