Pripravte si:
- 4 kusy bravčového krku (približne 200 g každý)
- 200 g šunky
- 200 g údeného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica horčice
- soľ a korenie podľa chuti
Fotorecept na pečenú plnenú krkovičku
Postup:
- Krkovice jemne naklepeme a ochutíme soľou a korením z oboch strán.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme krkovice z oboch strán, kým nezhnednú.
- Počas opiekania pripravíme plnku. Do misky dáme nadrobno pokrájanú šunku, nastrúhaný údený syr a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame.
- Opečené krkovice dáme na tanier a necháme ich trošku vychladnúť.
- Krkovice rozrežeme po dĺžke až do polovice, aby sa vytvorilo vrecko, do ktorého naplníme pripravenú zmes.
- Naplnené krkovice potrieme horčicou z oboch strán.
- Kusky krkovice uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút, kým nie sú zlatisté a prepečené vo vnútri.
Upečené plnené krkovičky môžete servírovať s hranolkami, ryžou alebo šalátom podľa vášho výberu. Prajeme vám dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg krkovičky (môžete použiť aj širšie kusy)
- 200 g údenej slaniny
- 200 g žampiónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g syra (napríklad eidam)
- 100 g strúhanky
- 2 vajíčka
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 PL horčice
- 1 ČL mletej papriky
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Krkovičku umyte a osušte. Následne ju nakrájajte na plátky, ale nie do úplnej hĺbky, aby sa kusy držali pokope. Potom ju opatrne naklepte, osoľte a okoreňte.
-
Príprava náplne:
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte do priesvitna. Potom pridajte nakrájané žampióny a opražte ich do zlatista.
- Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a opekajte ešte niekoľko minút.
- Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, horčicu, strúhanku, dve vajíčka a nastrúhaný syr. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
-
Plnenie krkovičky:
- Na každý plátok krkovičky umiestnite časť náplne a zrolujte ich. Okraje môžete zabezpečiť pomocou špáradiel alebo kuchynskej niť.
-
Pečenie:
- Rúru predohrejte na 180 °C. Krkovičku umiestnite do pekáča, pokvapkajte olivovým olejom a zakryte alobalom. Pečte približne 60 minút, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 20-30 minút, aby mäso získalo zlatistú farbu.
-
Podávanie:
- Po upečení krkovičku nechajte chvíľu vychladnúť, odstráňte špáradlá alebo niť, nakrájajte na plátky a servírujte s prílohou podľa vašej chuti (napr. zemiakový šalát, ryža alebo zeleninová garnitúra).
-
Ozdobenie:
- Pred servírovaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť!