Pečené koleno kalórie

Mňamka, ktorú by som rada často jedla, ak by nebola tak kalorická ako je. A to najme ak je pripravovaná vo výpeku. Uvedné hodnoty sú v 100 g.

Pečené koleno kalórie

Energetická hodnota 753 kJ
kcal 177
Bielkoviny 17,6 g
Sacharidy 0,9 g
Tuky 11,3 g
Cukry 0,3 g
Nasýtené mastné kyseliny 3,3 g
Transmastné kyseliny 0 g
Mononenasýtené 0 g
Polonenasýtené 0 g
Cholesterol 0 g
Vláknina 0 g
Soľ 4,1 g
Voda 0 g
Vápnik 0 g
PHE 905 mg

 

Ako som už veľakrát napísala na tomto blogu. Tak ja milujem jesť mäsko. Najme ak je do zlatista pečené v chrumkavej koži. No hlavne ak nie je vysušené. Ideálne štavnaté a troška presolené.

No len potom prichádzajú výčitky z toho koľko som toho zjedla. Najme pri tomto tučnom jedla ko je koleno vo výpeku. Treba sio preto vždy dopriať čo len chcete ale aj s rozumom. Ak bude porcia normálna a a zjete len trocha, tak sa nemusíte ničoho obávať.

Chápte, že soľ vám z jedla naviaže vodu, takže nešaľte na ďalší deń ráno na váhe.

Pečené koleno kalórie

Pečené koleno obsahuje nasledujúcu energetickú hodnotu a nutričné hodnoty v 100 g:

  • Energetická hodnota: 753 kJ (177 kcal)
  • Bielkoviny: 17,6 g
  • Sacharidy: 0,9 g
  • Tuky: 11,3 g
  • Cukry: 0,3 g
  • Nasýtené mastné kyseliny: 3,3 g
  • Transmastné kyseliny: 0 g
  • Mononenasýtené mastné kyseliny: 0 g
  • Polynenasýtené mastné kyseliny: 0 g
  • Cholesterol: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Soľ: 4,1 g
  • Voda: 0 g
  • Vápnik: 0 g
  • PHE: 905 mg

Pečené koleno je výborným jedlom, najmä ak je dobre pripravené a má chrumkavú kožu. Je dôležité konzumovať ho s mierou a v rámci vyváženej stravy, pretože obsahuje vyšší obsah tuku a soli. Dobrým tipom je tiež dodržiavať primeranú veľkosť porcií.

Ak si užijete tento pokrm rozumne, môžete si ho vychutnať bez obáv o vplyv na vašu váhu. Nezabudnite však, že nadmerný príjem soli môže mať vplyv na zadržiavanie vody v tele.

 

2)

Pečené koleno je obľúbené tradičné jedlo, ktoré sa často podáva na rôznych oslavách alebo rodinných stretnutiach. Je to lahodný pokrm, avšak je dôležité si uvedomiť aj jeho energetickú hodnotu, teda kalórie.

Pečené koleno sa zvyčajne pripravuje z bravčového kolena, ktoré je bohaté na tuky a bielkoviny. Kalorický obsah sa môže líšiť v závislosti od spôsobu prípravy a použitého marinovania alebo dochucovania. Priemerne sa vie pohybovať okolo 250 až 350 kalórií na 100 gramov, pričom faktory ako množstvo tuku, spôsob pečenia a pridanie rôznych omáčok alebo príloh môžu tento počet výrazne ovplyvniť.

Pri pečení kolena sa často pridáva rôzne korenie, cesnak alebo cibuľa, čo môže zvýšiť chuť, no nie nutne aj kalorickú hodnotu. Zvyčajne sa podáva s prílohami ako kapusta, zemiaky alebo chlieb, čím sa celkový príjem kalórií ešte zvyšuje.

Ak sa snažíte sledovať svoj kalorický príjem, je dôležité mať na pamäti, že pečené koleno je dosť sýte a môže byť zasýtiť len v menšom množstve. Kumuluje sa nielen jeho kalorická hodnota, ale aj tuky, ktoré sú v ňom obsiahnuté.

Celkovo, pečené koleno môže byť chutnou súčasťou stravy, ak sa konzumuje s mierou. Pre tých, ktorí sa snažia znížiť kalórie, je dobrou voľbou kombinovať ho s čerstvou zeleninou a vyhýbať sa mastným a ťažkým omáčkam. A ak si vychutnáte tento tradičný pokrm s rodinou alebo priateľmi, je to predovšetkým o súžení a spoločne strávenom čase.

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Pečené koleno je naozaj vynikajúce jedlo! Milujem tú chrumkavú kožu a šťavnaté mäso. Aj keď má viac kalórií, ak si ho dám len občas a s rozumom, nemám žiadne výčitky. Je skvelé mať takéto tradičné jedlo na rodinnej oslave!

  2. ZelenýJabĺčko píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Pečené koleno je super pochúťka, hlavne ak je dobre pripravené. Mám rada, keď je poriadne dochutené a podávané so zemiakmi. Musím si dávať pozor na množstvo, ale raz za čas to stojí za to!

  3. MarekMňam píše:

    Pečené koleno milujem! Je to jedno z mojich obľúbených jedál na rodinných stretnutiach. Samozrejme, že je dôležité jesť s mierou, ale ten chuťový zážitok stojí za každú kalóriu. Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  4. SladkýSen píše:

    Pečené koleno je niečo úžasné! Chrumkavá koža a šťavnaté mäso sú proste neodolateľné. Aj keď má vyšší obsah kalórií, ak sa konzumuje s mierou, nemôžem si pomôcť a vždy si ho vychutnám s radosťou!

  5. VeselýCukrík píše:

    Tento článok hovorí presne o tom, čo cítim aj ja! Pečené koleno je fantastické jedlo pre každého milovníka mäska. S týmto pokrmom sa spájajú krásne spomienky na rodinné stretnutia. Rada si ho doprajem aj s nejakou čerstvou zeleninou.

  6. BublinkováKáva píše:

    “Pečené koleno? To je jednoducho lahoda! Mňam!” Dobre pripravené koleno dokáže spraviť aj z obyčajného večera výnimočný zážitok. Dôležité však nie je zabudnúť na primerané porcie – tak si ho môžeme vychutnať bez obáv.

  7. MačkaNaStrome píše:

    ! Ak máte radi mäsko ako ja, pečené koleno vám určite zachutí! Je pravda, že má vyšší kalorický obsah, ale ak ho jete s láskou a rozumom, nič sa nedeje. Teším sa na ďalšie oslavy plné chutných jedál!

  8. -Bobo- píše:

    “Chrumkavá koža a šťavnaté mäso sú kombinácia snov!” Pečené koleno patrí medzi moje top tradičné jedlá. Nezabudnite však dodržiavať rozumný prístup k porciám – takto si môžete užiť každú sústo bez výčitiek.

  9. -ŠikovnáRuka- píše:

    “Jem len malé porcie pečeného kolena a vždy som spokojný.” Tento pokrm mi pripomína rodinné oslavy a teším sa na každý kúsok. Hlavne ak je dobre dochutený so všetkým okolo neho.

  10. -Srdiečko- píše:

    “Nie som veľký fanúšik mastných jedál, ale pečené koleno mi občas spraví radosť.” Vždy ho jem v malých množstvách a kombinujem so zeleninou – tým pádom mám skvelý zážitok bez pocitu viny!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *