Pecene koleno kalorie

Delikatesa, ktorú by som rada konzumovala častejšie, ak by jej kalorická hodnota nebola tak vysoká. A to najmä v prípade, keď je pripravovaná vo výpeku. Uvedené hodnoty sa týkajú 100 g.

Kalórie pečeného kolena

Energetický obsah 753 kJ
kcal 177
Proteíny 17,6 g
Sacharidy 0,9 g
Obsah tukov 11,3 g
Cukry 0,3 g
Nasýtené mastné kyseliny 3,3 g
Trans mastné kyseliny 0 g
Mononenasýtené 0 g
Polynenasýtené 0 g
Cholesterol 0 g
Vláknina 0 g
Soľ 4,1 g
Voda 0 g
Vápnik 0 g
PHE 905 mg

 

Už som viackrát spomínala na tomto blogu, že zbožňujem konzumovať mäso. Najmä pokiaľ je krásne zlatisto upečené a má chrumkavú kožu. Avšak dôležité je, aby nebolo vysušené. Ideálne je, keď je šťavnaté a len trošku presolené.

Ale s príchodom pocitov viny prichádza otázka, koľko som toho zjedla. Najmä pri tomto tučnom pokrme, akým je koleno vo výpeku. Je preto dôležité si vychutnať všetko, čo chcete, ovšem s rozumom. Ak si doprajete len primeranú porciu a zjete len málo, nemusíte sa ničoho obávať.

Majte na pamäti, že soľ z vašich jedál zadržiava vodu, preto sa nešokujte, ak sa ráno ráno postavíte na váhu.

Pečené koleno kalórie - 1

2) Pečené koleno kalórie

Pečené koleno má nasledujúcu energetickú a nutričnú hodnotu na 100 g:

  • Energetický obsah: 753 kJ (177 kcal)
  • Proteíny: 17,6 g
  • Sacharidy: 0,9 g
  • Obsah tukov: 11,3 g
  • Cukry: 0,3 g
  • Nasýtené mastné kyseliny: 3,3 g
  • Transmastné kyseliny: 0 g
  • Mononenasýtené mastné kyseliny: 0 g
  • Polynenasýtené mastné kyseliny: 0 g
  • Cholesterol: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Soľ: 4,1 g
  • Voda: 0 g
  • Vápnik: 0 g
  • PHE: 905 mg

Pečené koleno predstavuje vynikajúce jedlo, obzvlášť ak je dobre pripravené a má chrumkavú kožu. Dôležité je konzumovať ho s rozumným prístupom a v rámci vyváženej stravy, pretože obsahuje zvýšené množstvo tukov a soli. Dobrým tipom je tiež dodržiavať primerané porcie.

Ak si tento pokrm užijete rozumne, môžete si ho vychutnať bez obáv o vplyv na vašu hmotnosť. Nezabudnite však, že nadmerné množstvo soli môže ovplyvniť zadržiavanie vody vo vašom tele.

Jahodovo-ríbezľový koláč s krémovou náplňou

Jahodovo-ríbezľový koláč s krémovou náplňou

Čítať viac »

 

Pečené koleno kalórie - 3

2) Pečené koleno kalórie

Pečené koleno je populárne tradičné jedlo, ktoré sa často ponúka na rôznych oslavách alebo rodinných stretnutiach. Je to chutný pokrm, avšak je dôležité si uvedomiť aj jeho energetický obsah, teda kalórie.

Pečené koleno sa zvyčajne pripravuje z bravčového kolena, ktoré sa vyznačuje vysokým obsahom tukov a proteínov. Kalorický obsah sa môže líšiť v závislosti od metódy prípravy a použitého marínovania či ochucovania. Priemerne sa pohybuje okolo 250 až 350 kalórií na 100 gramov, pričom faktory ako množstvo tuku, spôsob pečenia a pridanie rôznych omáčok alebo príloh môžu tento údaj znamenať výrazný rozdiel.

Pri príprave kolena sa často používajú rôzne koreniny, cesnak alebo cibuľa, čo môže zvýšiť chuť, no nemusí nevyhnutne ovplyvniť kalorickú hodnotu. Zvyčajne sa podáva s prílohami ako kapusta, zemiaky alebo chlieb, čím sa celkový denný príjem kalórií ešte zvyšuje.

Ak sa snažíte sledovať svoj kalorický prísun, je nevyhnutné mať na pamäti, že pečené koleno je dosť sýte a môže zasýtiť už v menšom množstve. Kumuluje sa nielen jeho kalorická hodnota, ale aj tuky, ktoré sú v ňom obsiahnuté.

Vo všeobecnosti, pečené koleno môže byť vynikajúcou súčasťou stravy, pokiaľ je konzumované s mierou. Pre tých, ktorí sa snažia obmedziť kalorický príjem, je dobrou voľbou kombinovať ho s čerstvou zeleninou a vyhýbať sa mastným a ťažkým omáčkam. A ak si užívate tento tradičný pokrm so svojou rodinou alebo priateľmi, je to predovšetkým o spoločných chvíľach a vzájomnom strávenom čase.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Pečené koleno je naozaj vynikajúce jedlo! Milujem tú chrumkavú kožu a šťavnaté mäso. Aj keď má viac kalórií, ak si ho dám len občas a s rozumom, nemám žiadne výčitky. Je skvelé mať takéto tradičné jedlo na rodinnej oslave!

  2. ZelenýJabĺčko píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Pečené koleno je super pochúťka, hlavne ak je dobre pripravené. Mám rada, keď je poriadne dochutené a podávané so zemiakmi. Musím si dávať pozor na množstvo, ale raz za čas to stojí za to!

  3. MarekMňam píše:

    Pečené koleno milujem! Je to jedno z mojich obľúbených jedál na rodinných stretnutiach. Samozrejme, že je dôležité jesť s mierou, ale ten chuťový zážitok stojí za každú kalóriu. Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  4. SladkýSen píše:

    Pečené koleno je niečo úžasné! Chrumkavá koža a šťavnaté mäso sú proste neodolateľné. Aj keď má vyšší obsah kalórií, ak sa konzumuje s mierou, nemôžem si pomôcť a vždy si ho vychutnám s radosťou!

  5. VeselýCukrík píše:

    Tento článok hovorí presne o tom, čo cítim aj ja! Pečené koleno je fantastické jedlo pre každého milovníka mäska. S týmto pokrmom sa spájajú krásne spomienky na rodinné stretnutia. Rada si ho doprajem aj s nejakou čerstvou zeleninou.

  6. BublinkováKáva píše:

    „Pečené koleno? To je jednoducho lahoda! Mňam!“ Dobre pripravené koleno dokáže spraviť aj z obyčajného večera výnimočný zážitok. Dôležité však nie je zabudnúť na primerané porcie – tak si ho môžeme vychutnať bez obáv.

  7. MačkaNaStrome píše:

    ! Ak máte radi mäsko ako ja, pečené koleno vám určite zachutí! Je pravda, že má vyšší kalorický obsah, ale ak ho jete s láskou a rozumom, nič sa nedeje. Teším sa na ďalšie oslavy plné chutných jedál!

  8. -Bobo- píše:

    „Chrumkavá koža a šťavnaté mäso sú kombinácia snov!“ Pečené koleno patrí medzi moje top tradičné jedlá. Nezabudnite však dodržiavať rozumný prístup k porciám – takto si môžete užiť každú sústo bez výčitiek.

  9. -ŠikovnáRuka- píše:

    „Jem len malé porcie pečeného kolena a vždy som spokojný.“ Tento pokrm mi pripomína rodinné oslavy a teším sa na každý kúsok. Hlavne ak je dobre dochutený so všetkým okolo neho.

  10. -Srdiečko- píše:

    „Nie som veľký fanúšik mastných jedál, ale pečené koleno mi občas spraví radosť.“ Vždy ho jem v malých množstvách a kombinujem so zeleninou – tým pádom mám skvelý zážitok bez pocitu viny!