Pečené kuracie krídelká

 

Ahoj! Rád by som ti ponúkol pomoc pri tvojom recepte na pečené kuracie krídelká. Tu je ľahký návod, ktorý môžeš vyskúšať:

Ingrediencie:

  • Kuracie krídelká
  • Olej
  • Soľ
  • Korenie podľa preferencie (napr. čierne korenie, paprika, čili)

 

Pečené kuracie krídelká

Postup:

  1. Predhrej rúru na 200°C.
  2. Opláchni kuracie krídelká pod tečúcou vodou a jemne ich osušte papierovými utierkami.
  3. Vlož krídelká do priestrannej misy, potri ich olejom, osol a ochuť korením. Dôkladne ich premiešaj, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  4. Plech vystlaj papierom na pečenie a umiestni naň krídelká. Uisti sa, že krídelká nie sú preplnené, aby sa pekne ugrilovali.
  5. Peč ich v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo pokým nedosiahnu zlatistú farbu a vnútorná teplota bude 75°C. Občas ich otoč, aby sa ugrilovali rovnomerne.
  6. Akonáhle sú krídelká hotové, vyber ich z rúry a nechaj ich chvíľku vychladnúť.
  7. Podávaj s prílohou podľa tvojej chuti a môžeš ich posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že ti tento recept zachutí. Prajem dobrú chuť!

 

2) Pečené kuracie krídelká 

Pečené kuracie krídelká - 2
Pečené kuracie krídelká – 2

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 3-4 strúčiky cesnaku (môžeš pridať aj cesnakový prášok)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu (alebo hnedého cukru)
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného oregána (alebo iných byliniek podľa chuti)
  • Šťava z 1 citróna (voliteľné)

Postup:

Kuracie prsia s kari korením

Kuracie prsia s kari korením

Čítať viac »

  1. Príprava kuracích krídeliek:

    • Rúru predhrejte na 200 °C.
    • Dôkladne umyte kuracie krídelká a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med (alebo hnedý cukor), prelisovaný cesnak, sladkú papriku, čierne korenie, soľ, oregano a, ak máte záujem, aj šťavu z citróna.
    • Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  3. Marinovanie krídeliek:

    • Kuracie krídelká pridajte do pripraveného marinády a dôkladne obalíte v zmesi. Najlepšie je nechať ich marinovať minimálne 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke, aby sa chute lepšie prenikli.
  4. Pečenie:

    • Umiestnite na plech s papierom na pečenie a kuracie krídelká usporiadajte do jednej vrstvy.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, pričom ich po 20 minútach otočte, aby sa upekli rovnomerne. Kuracie krídelká sú hotové, keď sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Servírovanie:

    • Podávajte horúce s obľúbenou omáčkou (napríklad s cesnakovým alebo jogurtovým dipom) a čerstvou zeleninou alebo hranolkami.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. Ivica95 píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam.

  2. Szabova Anabela píše:

    Ďakujem za recept, zdá sa byť veľmi chutný!

  3. Drahoslav Vydareny píše:

    Tento recept je veľmi jednoduchý a praktický. Už som ho vyskúšal a je naozaj výborný!

  4. Kusnirova Dobromila píše:

    Neskutočné! Recept si určite vyskúšam.

  5. Vit38 píše:

    Dobrý nápad, skúsim tento recept určite vyskúšať.

  6. Filomena28 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite sa pokusím o jeho prípravu.

  7. Bartolomej Holeczyova píše:

    Tento recept znie úžasne, pečené kuracie krídelká sú moje obľúbené jedlo.

  8. Etela Meciar píše:

    Mňam, už teraz sa teším na to, ako si tento recept vyskúšam doma!

  9. Nnemcova píše:

    Vďaka za tip, skvelý postup krok za krokom!

  10. Litajova Stanislav píše:

    Tento postup je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný aj pre mňa. Určite ho vyskúšam.

  11. Radovan26 píše:

    Som si istý, že mi to bude chutiť. Recept vyzerá naozaj dobre a jednoducho.

  12. Bartolomej Holeczyova píše:

    Tieto kuracie krídla sú dokonalé

  13. Nemec Zoja píše:

    Recept vyzera skvele, urcite vyskusam!

  14. Qzemanova píše:

    Dakujem za super navod, dufam ze mi vyjde taky dobry ako na fotke!