Na prípravu pečených kuracích stehien podávaných na hlávkovej kapuste budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 1 hlávková kapusta
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, rasca
– olej
– 200 ml kuracieho vývaru
Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osolte. Potom ich vložte do predohriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 40-45 minút, kým nebudú krásne zlaté.
2. V miske si pripravte marinádu z olivového oleja, nasekaného cesnaku, soli, čierneho korenia a rascu. Pomocou štetca ju naneste na upečené kuracie stehná a dajte ich ešte na chvíľu piecť, kým sa marináda dobre nezapečie do mäsa.
3. Medzitým si pripravte kapustu. Očistite hlávkovú kapustu, nakrájajte ju na tenké prúžky a osolte. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, následne pridajte kapustu a dusite asi 10 minút.
4. Následne zalejte kuracím vývarom a za občasného miešania nechajte kapustu dusiť ďalších 15-20 minút, kým nezmäkne.
5. Na konci servírujte pečené kuracie stehná na dusenej hlávkovej kapuste. Podľa vlastných preferencií môžete podávať aj dusené zemiaky alebo chlieb.
Dobrú chuť!