Pečené kuracie stehná na hríboch

Ak túžite po niečom naozaj lahodnom a výživnom, určite vyskúšajte recept na pečené kuracie stehná so sprievodom hríbov. Tento jednoduchý recept je nabitý chuťou a arómou, a iste si ho obľúbia všetci nadšenci kuracieho mäsa i húb. Stačí si zaobstarať čerstvé kuracie stehná a kvalitné huby a môžete sa pustiť do varenia.

**Prečo je toto jedlo zdraviu prospešné?**

Kuracie mäso predstavuje výborný zdroj bielkovín a nevyhnutných aminokyselín, ktoré náš organizmus potrebuje pre rôzne metabolické procesy. Huby sú známe tým, že sú bohaté na vitamíny a minerály, predovšetkým vitamín D, ktorý prispieva k zdraviu kostí a imunitného systému. Pečením mäsa s hubami navyše získate jedinečnú kombináciu rôznych chutí a aróm, ktoré sa harmonicky doplňujú.

Pečené kuracie stehná so hríbmi

**Na prípravu potrebujeme:**

– 4 ks kuracích stehien s kosťou
– 400 g húb (napríklad šampiňónov, hlivy, krčkov)
– 3 strúčiky cesnaku
– 3 cibule
– petržlenovú vňať
– soľ, čierne korenie podľa chuti
– olej na pečenie

**Postup:**

1. Najprv si pripravíme kuracie stehná – dôkladne ich umyjeme a osušíme kuchynským papierom. Potom ich osolíme a okoreníme a umiestnime na chvíľu do chladničky, aby sa koreniny vsiakli.

2. Huby očistíme nožom alebo kefou a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kúsky.

3. Do ohnivzdorného pekáča nalejeme olej a rozohrejeme ho na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nezhnedne.

Brokolicová polievka bez mlieka

Brokolicová polievka bez mlieka

Čítať viac »

4. Potom pridáme nakrájané huby a restujeme ďalších 5-7 minút, kým sa nezjemnia.

5. Pečenku doplníme o ochutené mäsko a všetko premiestnime do pekáča.

6. Do pekáča následne vložíme pripravované stehná a do každého kusa vnútornou časťou zakomponujeme kúsok petržlenovej vňate.

7. Pekáč umiestnime do predhriatej rúry (180°C) a pečieme pohodlne 40-60 minút, kým nie je mäso dôkladne prepečené. Po polovici pečenia stehná prelejeme výpekom.

8. Hotové kuracie stehná servírujeme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame spolu s hríbovou omáčkou a nezabudneme na prílohu.

Pripomínam, že konzumácia tohto jedla je príjemná, no aj tento recept by nemusel byť vhodný pre osoby s určitými zdravotnými problémami. Odporúča sa pre jedincov bez zdravotných ťažkostí, ktoré by mohli byť s týmto jedlom spojené.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Pboska píše:

    Mňam, toto si určite vyskúšam. Vždy hľadám nové zdravé recepty a tento mi vyzerá veľmi lákavo.

  2. Gregor96 píše:

    Super recept, kuracie mäso je skvelý zdroj bielkovín. Teším sa, že ho môžem jesť s hubami!

  3. Martin Mala píše:

    Recept znie fantasticky, určite sa naňho pozriem. Rád varím nové veci!

  4. Ddubnickova píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  5. Qbrezina píše:

    Hneď mám chuť na kuracie stehná, super nápad!