Pečené rebrá z daniela

 

Pečené rebrá z daniela, tak ako ich ja po dlhé roky pripravujem pre celú rodinku. 

Potrebujeme:

  • 1 kg rebier z diviaka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička čierneho mletého korenia
  • 1 lyžička soli

 

Pečené rebrá z danielka

Návod na prípravu:

  1. Rebrá dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami.
  2. Cesnak očistite a rozdrťte.
  3. V miske spojte olivový olej, hnedý cukor, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, korenie, soľ a rozdrvený cesnak.
  4. Marinádou dôkladne potrite rebrá na oboch stranách a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
  5. Rebrá umiestnite na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 40-50 minút, alebo až pokiaľ nie je mäso priesvitné a šťavnaté.
  6. Po upečení nechajte rebrá chvíľu oddychovať pred podávaním.

Prajem dobrú chuť!

 

Pečené rebrá z daniela - 2

2) Pečené rebrá z daniela

Pečené rebrá z danielka predstavujú jedno z najlahodnejších a najzaujímavejších jedál, ktoré môžete pripraviť na rodinné stretnutia alebo rôzne oslavy.

V tejto receptúre vám predvedieme, ako pripraviť skvelý a výnimočný pokrm, ktorý určite ohúri vašich hostí. Pripravte sa na jedinečný zážitok a úžasné chute, ktoré si zamilujete!

Syrová roláda s plátkoveho syra

Syrová roláda s plátkoveho syra

Čítať viac »

Potrebné ingrediencie

Na prípravu pečených rebier z danielka budete potrebovať:

  • 1.5 kg rebier z danielka
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)

 

Postup prípravy pečených rebier z danielka

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. Potom umyte rebrá a osušte ich papierovou utierkou. Vo väčšej miske zmiešajte cesnak prelisovaný, med, sójovú omáčku, horčicu, čierne korenie a soľ.

Touto marinádou potrite rebrá a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút (najlepšie cez noc v chladničke).

Po marinovaní vložte rebrá do pekáča a prekryte alobalom. Pečte ich 1.5 hodiny. Po uplynutí tohto času odstráňte alobal a ešte ďalších 30 minút pečte pri 200 °C, aby rebrá získali chrumkavú kôrku. Pred podávaním ozdobte čerstvými bylinkami.

Záver a tipy na servírovanie

Pečené rebrá z danielka sú vynikajúcim jedlom pre každú príležitosť. Podávajte ich s grilovanou zeleninou alebo zemiakovými placičkami. Nezabudnite pridať omáčku podľa vlastného vkusu!

Tento recept si zamilujete nielen vy, ale aj vaša rodina a priatelia. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Dvonc Vanda píše:

    Váš recept je skvelý, práve som si ho vyskúšala a boli to najlepšie pečené rebierka, aké som kedy jedla. Ďakujem!

  2. Margareta Rozenberg píše:

    Tento recept na pečené rebrá z diviaka je fantastický! Určite si ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Patrik Visnovsky píše:

    Už sa neviem dočkať, kým vyskúšam tento recept! Znie to veľmi chutne a určite urobím radosť celej mojej rodine.