Pečené šišky v rúre plnené čokoládovou plnkou

Vitajte! Tu je FOTORECEPT na pečené šišky v rúre naplnené čokoládovým krémom:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1/4 l mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 balík sušeného droždia
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • čokoládová náplň (napríklad čokoládový krém)

 

Pečené šišky v rúre s čokoládovou náplňou

Návod na prípravu:

  1. V menšom hrnci ohrejte mlieko s maslom, kým sa maslo nerozpustí. Potom nechajte mlieko vychladnúť na takú teplotu, pri ktorej sa nebude lepiť na prsty.
  2. Vo veľkej nádobe premiešajte múku, cukor, sušené droždie a štipku soli.
  3. Vytvorte v premixovanej zmesi malú prehlbinu a do nej vlejte vajcia a vlažné mlieko s maslom.
  4. Postupne začnite zamiešavať od okrajov prehlbiny a pomaly pridávajte múku, až kým nevytvoríte jemné cesto.
  5. Cesto presuňte na pomúčený povrch a tvarujte ho do gule. Nechajte ho kysnúť približne hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  6. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na plech s papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrite čokoládovú náplň.
  7. Cesto zrolujte do valca a nakrájajte na rovnaké kusy – šišky.
  8. Každú šišku položte na plech a nechajte ich chvíľku odpočívať.
  9. Rúru predhrejte na 180 °C. Potom pečte šišky približne 15 – 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  10. Hotové pečivo nechajte vychladnúť a servírujte.

Verím, že tento recept vám uľahčí prípravu pečených šišiek s čokoládovou náplňou. Prajem dobrú chuť!

 

Pečené šišky v rúre plnené čokoládovou plnkou - 2

2) Pečené šišky v rúre plnené čokoládovou plnkou

Pečené šišky sú výbornou alternatívou k klasickým vyprážaným variantom. Nielenže sú zdravšie, ale sú aj veľmi jednoduché na prípravu. Tento recept na šišky s čokoládovou náplňou sa určite stane hitom vo vašej kuchyni a osloví nie len deti, ale aj dospelých. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup.

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balenie sušeného droždia (7 g)
  • 250 ml teplého mlieka
  • 80 g cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g rozpusteného masla
  • Štipka soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Na čokoládovú náplň:

Kuracie prsia v celku

Kuracie prsia v celku

Čítať viac »

  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Na potretie pred pečením:

  • 1 vajce
  • Cukor na posypanie (podľa preferencií)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte teplé mlieko s cukrom a sušeným droždím. Nechajte stáť asi 10 minút, kým nezačne peniť.
    • Do väčšej misy preosejte múku a pridajte soľ. Vytvorte v strede prehlbinu, do ktorej vylejete kvások, vajcia a rozpustené maslo. Môžete…pridať aj vanilkový extrakt.
    • Cesto miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja, a následne ho spracujte na hladký kompaktný hmotu. Môžete použiť aj mixér s hákovým nástavcom.
    • Cesto umiestnite do pomúčené misy, prekryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  2. Príprava čokoládovej náplne:

    • Zohrejte smotanu na šľahanie v malom hrnci, tak aby bola teplá, avšak nevarte. Pridajte nasekanú tmavú čokoládu a miešajte, až sa úplne rozpustí a vytvorí hladkú zmes. Nechajte vychladnúť.
  3. Formovanie šišiek:

    • Po uplynutí doby kysnutia si predhrejte rúru na 180 °C.
    • Cesto vyvaľkajte na pomúčenom stole do hrúbky približne 1,5 cm. Pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrájajte kruhy (s priemerom okolo 6-8 cm).
    • Na polovicu kruhov rozotrite čokoládovú náplň (približne 1 čajovú lyžičku) a prikryte druhou polovicou. Okraje dôkladne uzavrite, aby plnka nevytiekla počas pečenia.
    • Položte šišky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich ešte asi 20 minút kysnúť.
  4. Pečenie:

    • Pred pečením potrite každú šišku rozšľahaným vajíčkom, aby získali krásnu zlatistú farbu.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým nezískajú zlatý odtieň.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte šišky niekoľko minút vychladnúť. Môžete ich posypať cukrom alebo ozdobiť čokoládou podľa vlastného vkusu.

Pečené šišky v rúre naplnené čokoládovou náplňou sú perfektnou pochúťkou na raňajky, ako dezert alebo na stretnutie s priateľmi. Ich výnimočná chuť a jemná konzistencia vás očaria! Nezabudnite si tento recept uchovať a užite si prípravu týchto vynikajúcich dezertov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *