Pečeňové halušky do polievky

Pečeňové halušky do polievky recept.
Tradičné alušky ako ich nepoznáte, ochutnajte tie naše. Chutná a kvalitná príprava na každý deň pre vás. Zasíti to celú rodinu a pochutnajú si na tom aj deti. Halušky ako každé iné len trocha viac chutné a sýte. Najme pre mužov po dlhom dni v namáhavej práci.

Na prípravu pečeňových halušiek budeme potrebovať:

  • Kuraciu alebo bravčovú pečeň – 150 gramov-
  • Pšeničnú krupicu ( Detská dehydrovaná) – 100 gramov
  • Soľ na dochutenie halušiek
  • Slepačie Vajcia- 2 kusy
  • Voda

 

Postup: Pečeňové halušky do polievky recept

Kuraciu alebo bravčovú pečienku si hned na začiatku umyjeme a zbavíme ju nečistôt. Po umytí pečeň odblaníme a ostrým nožom ju nakrájame najjemnejšie ako môžeme .

 

  1. Do jemnučko nakrájanej pečienky pridáme 2 slepačie vajíčka.
  2. Pripravíme si ponorný mixér, ktorí nám pomôže rozmixovať lepšie vajíčka a taktiež budú halušky „ na oko „ krajšie a predovšetkým bez väčších a menších kúskov pečienky
  3. Do postupu zakomponujeme Pšeničnu krupicu, ktorú si vmiešame do misky z rozmixovanou pečienkou a vajíčkami. Cesto, ktoré nám vzniklo kombináciou pečienky, vajíčok a krupice necháme chvíľočku postáť. Krupica nám nabobtná.
  1. Cesto necháme chvíľu postáť. My si zatiaľ pripravíme hrniec s vodou a soľou. Vodu privedieme do varu a odstáte cesto pomaličky lyžičkou kladieme do hrnca s vodou .
  2. Postupne si pomocou lyžičky vložíme aj poslednú halušku. Vo finále pečeňové halušky varíme cca 5 až 10 minút.
  3. Po 10 minútach vodu scedíme cez vopred pripravené sitko. Halušky môžeme podľa chuti osoliť a okoreniť

 

Pečeňové halušky do polievky recept

Teraz si už len pripraviť kvalitný kurací vývar, ktorí pridaním pečeňových halušiek okorení ešte viac chuť .

Prajem vám rýchle a neúnavné varenie.

Pečeňove halušky nutričné hodnoty na 100 g

  • Energia 625 kj
  • Bielkoviny 13 g
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Vláknina 0 g
  • Soľ 2 g
  • PHE 630 mg

Kuracia či bravčová pečienka je vynikajúcim pomocníkom na výrobu nielen tradičných pečeňových halušiek od babičky. S pečienky môžeme ďalej vyrábať aj pečeňové knedličky, ktoré sú populárne najme v Českej republike ( Játrové knedlíky). Ide tak o tradičnú kuchyňu našich „bratov“. Akákoľvek pečienka je nielen zdravá ale aj chutná .

 

Domáce pečeňové halušky od Babičky – Pečeňové halušky do polievky recept

Každý z nás má rád určite kurací vývar. Kurací vývar jednoducho má chuť a dodáva taktiež silu pre náš organizmus. Konzumujeme ju keď sme prechladnutý. Dávame si ju po „opici“, keď to extrémne silno preženieme s alkoholom. Kurací vývar jedávame tradične rezancami. Dnes máme na výber množstvo druhov cestovín. Hrubé, tenké, vaječné či bezvaječné.

 

Dá sa polievka jesť bez cestovín? Áno dá

V pamäti mám moju babičku, ktorá do kuracieho vývaru dodávala ďalšiu dobrotu. Tou dobrotou boli nezameniteľné pečeňové halušky, ktoré chutili určite lepšie ako rezance. Nedeľu som mal rád z dôvodu leňošenia a nič nerobenia. Ďalším dôvodom bol obed u mojej babky.

Tešil som sa hlavne na vývar a ešte viac na pečeňové halušky. Kombinácia dvoch nezameniteľných chutí v jednom vývare. Jedného krásneho dňa som sa rozhodol, že tento unikátny recept a prípravu pečeňových halušiek musím vedieť. V Nedeľu som už neleňošil.

 

Rozhodol som sa, že Babke pomôžem. Nielen, že som pomohol, ale taktiež som sa tento geniálny a hlavne úplne jednoduchý recept naučil.

Myslel som si, že to bude naozaj ťažké a ja to jednoducho vzdám. Recept ma však prekvapil. Bolo to rýchle a jednoduché aj pre kuchárskeho začiatočníka akým som bol ja. Výroba pečeňových halušiek je jednoduchá a taktiež zábavná. Odvtedy pečeňové halušky do kuracieho vývaru nesmú jednoducho nikdy chýbať. Čí už je Pondelok alebo Nedeľa . Preto vám v nasledujúcich riadkoch opíšem v jednoduchosti nezameniteľný, rýchli a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý jeden začiatočník.

 

Pečeňové knedlíčky

 

 

Pevne verím že som vám pomohol s prípravom nedeľného obedu. A verím že vám to bude chutiť. Pre ďalšie skvelé recepty seldujte náš blog o jedle. Do ktorého takmer každý deň pridávam stále nové a novšie recepty.

No môže vám pomocť aj toto video.

DOMÁCE PEČEŇOVÉ HALUŠKY

Pečeňové halušky do polievky recept

Ak máte chuť na niečo výnimočné a chutné, vyskúšajte pečeňové halušky do polievky. Tento tradičný slovenský recept je perfektným spôsobom, ako obohatiť váš obľúbený vývar. Sýte, chutné a jednoduché na prípravu, pečeňové halušky si zamiluje celá rodina.

Suroviny:

  • Kuracia alebo bravčová pečeň – 150 gramov
  • Pšeničná krupica (detská dehydrovaná) – 100 gramov
  • Soľ na dochutenie halušiek
  • Slepačie vajcia – 2 kusy
  • Voda

Postup:

  1. Pečeň dôkladne umyte a zbavte nečistôt. Následne ju jemne nakrájajte na najmenšie kúsky.
  2. V miske zmiešajte nakrájanú pečeň s dvoma slepačími vajíčkami a rozmixujte pomocou ponorného mixéra.
  3. Pridajte pšeničnú krupicu a opäť dobre premiešajte. Nechajte cesto odpočívať, aby krupica napučala.
  4. V hrnci pripravte osolenú vodu a privedte ju do varu. Pomocou lyžičky opatrne vkladajte cesto do vriacej vody.
  5. Varíme halušky približne 5 až 10 minút, až kým nebudú plávať na povrchu.
  6. Po uvarení scedíme halušky cez sitko a osolíme podľa chuti.

Teraz už len pridajte pečeňové halušky do vývaru a nechajte ich prejsť sýtenou chuťou. Bude to lahodná a výživná pochúťka, ktorú si každý v rodine obľúbi.

Dúfam, že vám tento recept pomôže a budete si vychutnávať výnimočné pečeňové halušky do polievky. Dobrú chuť!

 

3)

Pečeňové halušky predstavujú vynikajúci doplnok do polievky, ktorý dodáva jedlu osobitý charakter a chuť. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí majú radi kreativitu v kuchyni a chcú vyniknúť originálnym jedlom. S kombináciou čerstvých ingrediencií a tradičných chutí vytvoríte lahodné halušky, ktoré sa stanú hitom vo vašich polievkach.

Ingrediencie na pečeňové halušky

Na prípravu pečeňových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g kuracej alebo bravčovej pečene
– 1 vajce
– 100 g hladkej múky
– 50 ml mlieka
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
– 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
– 1 lyžica masla na opraženie cibuľky
Všetky ingrediencie sú základom pre vytvorenie chutných halušiek.

Postup na prípravu halušiek

Najskôr na panvici opražte nakrájanú cibuľu na masle do zlatista. Pridajte cesnak a krátko ho opražte. Potom nakrájanú pečeň rozmixujte s vajcom, mliekom, soľou a korením. Následne do zmesi pridajte opraženú cibuľku s cesnakom a postupne pridávajte múku, až kým nedosiahnete jemnú konzistenciu. Keď je cesto hotové, varte vodu v hrnci a lyžicou formujte halušky, ktoré varíte približne 5-7 minút, alebo kým nevyplávajú na povrch. Podávajte ich v horúcej polievke, ktorú obohatia o jedinečné chute a textúru.

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Jsmrek píše:

    To je skvelý recept, určite si ho vyskúšam. Hneď teraz mám na ne obrovskú chuť.

  2. Svetlana55 píše:

    Váš recept vyzerá úžasne, určite to vyskúšam a porovnám s mojou babičkinými haluškami.

  3. Cierna Leopold píše:

    Konečne recept na pečeňové halušky, ktorý dokážem pochopiť. Ďakujem za jeho zverejnenie.

  4. Jjakubova píše:

    Recept na pečeňové halušky do polievky je úžasný. Určite si ho vyskúšam, veľmi ma zaujal tento tradičný recept.

  5. Magdalena Chalupka píše:

    Tento recept mi pripomenul moju babičku. Som rada, že som naň natrafila. Určite ho vyskúšam.

  6. Murarikova Andrej píše:

    Rada varím a tento recept sa mi veľmi páči. Myslím, že urobím svoju rodinu veľmi šťastnou s týmto jedlom.

  7. Srdiečko123 píše:

    Tento recept na pečeňové halušky ma úplne nadchol! V nedeľu sme si ich urobili a všetci sa oblizovali až za ušami. Konečne niečo iné do polievky! Odporúčam každému, je to naozaj jednoduché!

  8. KuchárikMiki píše:

    Pečeňové halušky sú skvelý spôsob, ako obohatiť klasický vývar. U nás doma to bola vždy pochúťka! Dnes som ich vyskúšal podľa tohto receptu a boli fantastické. Určite ich spravím znova!

  9. VeseláPani píše:

    Wow, aké jednoduché a chutné! Pečeňové halušky sú naozaj mňamka. Môj manžel bol nadšený, keď som mu ich pripravila do vývaru. Tento recept si určite zapíšem a budem ho používať častejšie!

  10. ChutnýJanko píše:

    Nedávno som skúšal robiť pečeňové halušky a musím povedať, že sa mi podarili! Recept bol jasný a jednoduchý, takže aj ja, kuchár začiatočník, som to zvládol. Ďakujem za tipy!

  11. ZlatáRybka píše:

    Pečeňové halušky sú jednoducho skvelé! Vždy som mala chuť na niečo nové a tento recept ma úplne dostal. Kto by si pomyslel, že to bude také chutné? Odporúčam všetkým rodinám vyskúšať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *