Pečeňové halušky do polievky recept.
Tradičné alušky ako ich nepoznáte, ochutnajte tie naše. Chutná a kvalitná príprava na každý deň pre vás. Zasíti to celú rodinu a pochutnajú si na tom aj deti. Halušky ako každé iné len trocha viac chutné a sýte. Najme pre mužov po dlhom dni v namáhavej práci.
Na prípravu pečeňových halušiek budeme potrebovať:
- Kuraciu alebo bravčovú pečeň – 150 gramov-
- Pšeničnú krupicu ( Detská dehydrovaná) – 100 gramov
- Soľ na dochutenie halušiek
- Slepačie Vajcia- 2 kusy
- Voda
Postup: Pečeňové halušky do polievky recept
Kuraciu alebo bravčovú pečienku si hned na začiatku umyjeme a zbavíme ju nečistôt. Po umytí pečeň odblaníme a ostrým nožom ju nakrájame najjemnejšie ako môžeme .
- Do jemnučko nakrájanej pečienky pridáme 2 slepačie vajíčka.
- Pripravíme si ponorný mixér, ktorí nám pomôže rozmixovať lepšie vajíčka a taktiež budú halušky „ na oko „ krajšie a predovšetkým bez väčších a menších kúskov pečienky
- Do postupu zakomponujeme Pšeničnu krupicu, ktorú si vmiešame do misky z rozmixovanou pečienkou a vajíčkami. Cesto, ktoré nám vzniklo kombináciou pečienky, vajíčok a krupice necháme chvíľočku postáť. Krupica nám nabobtná.
- Cesto necháme chvíľu postáť. My si zatiaľ pripravíme hrniec s vodou a soľou. Vodu privedieme do varu a odstáte cesto pomaličky lyžičkou kladieme do hrnca s vodou .
- Postupne si pomocou lyžičky vložíme aj poslednú halušku. Vo finále pečeňové halušky varíme cca 5 až 10 minút.
- Po 10 minútach vodu scedíme cez vopred pripravené sitko. Halušky môžeme podľa chuti osoliť a okoreniť
Pečeňové halušky do polievky recept
Teraz si už len pripraviť kvalitný kurací vývar, ktorí pridaním pečeňových halušiek okorení ešte viac chuť .
Prajem vám rýchle a neúnavné varenie.
Pečeňove halušky nutričné hodnoty na 100 g
- Energia 625 kj
- Bielkoviny 13 g
- Sacharidy 19 g
- Tuky 3 g
- Vláknina 0 g
- Soľ 2 g
- PHE 630 mg
Kuracia či bravčová pečienka je vynikajúcim pomocníkom na výrobu nielen tradičných pečeňových halušiek od babičky. S pečienky môžeme ďalej vyrábať aj pečeňové knedličky, ktoré sú populárne najme v Českej republike ( Játrové knedlíky). Ide tak o tradičnú kuchyňu našich „bratov“. Akákoľvek pečienka je nielen zdravá ale aj chutná .
Domáce pečeňové halušky od Babičky – Pečeňové halušky do polievky recept
Každý z nás má rád určite kurací vývar. Kurací vývar jednoducho má chuť a dodáva taktiež silu pre náš organizmus. Konzumujeme ju keď sme prechladnutý. Dávame si ju po „opici“, keď to extrémne silno preženieme s alkoholom. Kurací vývar jedávame tradične rezancami. Dnes máme na výber množstvo druhov cestovín. Hrubé, tenké, vaječné či bezvaječné.
Dá sa polievka jesť bez cestovín? Áno dá
V pamäti mám moju babičku, ktorá do kuracieho vývaru dodávala ďalšiu dobrotu. Tou dobrotou boli nezameniteľné pečeňové halušky, ktoré chutili určite lepšie ako rezance. Nedeľu som mal rád z dôvodu leňošenia a nič nerobenia. Ďalším dôvodom bol obed u mojej babky.
Tešil som sa hlavne na vývar a ešte viac na pečeňové halušky. Kombinácia dvoch nezameniteľných chutí v jednom vývare. Jedného krásneho dňa som sa rozhodol, že tento unikátny recept a prípravu pečeňových halušiek musím vedieť. V Nedeľu som už neleňošil.
Rozhodol som sa, že Babke pomôžem. Nielen, že som pomohol, ale taktiež som sa tento geniálny a hlavne úplne jednoduchý recept naučil.
Myslel som si, že to bude naozaj ťažké a ja to jednoducho vzdám. Recept ma však prekvapil. Bolo to rýchle a jednoduché aj pre kuchárskeho začiatočníka akým som bol ja. Výroba pečeňových halušiek je jednoduchá a taktiež zábavná. Odvtedy pečeňové halušky do kuracieho vývaru nesmú jednoducho nikdy chýbať. Čí už je Pondelok alebo Nedeľa . Preto vám v nasledujúcich riadkoch opíšem v jednoduchosti nezameniteľný, rýchli a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý jeden začiatočník.
Pevne verím že som vám pomohol s prípravom nedeľného obedu. A verím že vám to bude chutiť. Pre ďalšie skvelé recepty seldujte náš blog o jedle. Do ktorého takmer každý deň pridávam stále nové a novšie recepty.
No môže vám pomocť aj toto video.
Pečeňové halušky do polievky recept
Ak máte chuť na niečo výnimočné a chutné, vyskúšajte pečeňové halušky do polievky. Tento tradičný slovenský recept je perfektným spôsobom, ako obohatiť váš obľúbený vývar. Sýte, chutné a jednoduché na prípravu, pečeňové halušky si zamiluje celá rodina.
Suroviny:
- Kuracia alebo bravčová pečeň – 150 gramov
- Pšeničná krupica (detská dehydrovaná) – 100 gramov
- Soľ na dochutenie halušiek
- Slepačie vajcia – 2 kusy
- Voda
Postup:
- Pečeň dôkladne umyte a zbavte nečistôt. Následne ju jemne nakrájajte na najmenšie kúsky.
- V miske zmiešajte nakrájanú pečeň s dvoma slepačími vajíčkami a rozmixujte pomocou ponorného mixéra.
- Pridajte pšeničnú krupicu a opäť dobre premiešajte. Nechajte cesto odpočívať, aby krupica napučala.
- V hrnci pripravte osolenú vodu a privedte ju do varu. Pomocou lyžičky opatrne vkladajte cesto do vriacej vody.
- Varíme halušky približne 5 až 10 minút, až kým nebudú plávať na povrchu.
- Po uvarení scedíme halušky cez sitko a osolíme podľa chuti.
Teraz už len pridajte pečeňové halušky do vývaru a nechajte ich prejsť sýtenou chuťou. Bude to lahodná a výživná pochúťka, ktorú si každý v rodine obľúbi.
Dúfam, že vám tento recept pomôže a budete si vychutnávať výnimočné pečeňové halušky do polievky. Dobrú chuť!
3)
Pečeňové halušky predstavujú vynikajúci doplnok do polievky, ktorý dodáva jedlu osobitý charakter a chuť. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí majú radi kreativitu v kuchyni a chcú vyniknúť originálnym jedlom. S kombináciou čerstvých ingrediencií a tradičných chutí vytvoríte lahodné halušky, ktoré sa stanú hitom vo vašich polievkach.
Ingrediencie na pečeňové halušky
Na prípravu pečeňových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g kuracej alebo bravčovej pečene
– 1 vajce
– 100 g hladkej múky
– 50 ml mlieka
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
– 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
– 1 lyžica masla na opraženie cibuľky
Všetky ingrediencie sú základom pre vytvorenie chutných halušiek.
Postup na prípravu halušiek
Najskôr na panvici opražte nakrájanú cibuľu na masle do zlatista. Pridajte cesnak a krátko ho opražte. Potom nakrájanú pečeň rozmixujte s vajcom, mliekom, soľou a korením. Následne do zmesi pridajte opraženú cibuľku s cesnakom a postupne pridávajte múku, až kým nedosiahnete jemnú konzistenciu. Keď je cesto hotové, varte vodu v hrnci a lyžicou formujte halušky, ktoré varíte približne 5-7 minút, alebo kým nevyplávajú na povrch. Podávajte ich v horúcej polievke, ktorú obohatia o jedinečné chute a textúru.
To je skvelý recept, určite si ho vyskúšam. Hneď teraz mám na ne obrovskú chuť.
Váš recept vyzerá úžasne, určite to vyskúšam a porovnám s mojou babičkinými haluškami.
Konečne recept na pečeňové halušky, ktorý dokážem pochopiť. Ďakujem za jeho zverejnenie.
Recept na pečeňové halušky do polievky je úžasný. Určite si ho vyskúšam, veľmi ma zaujal tento tradičný recept.
Tento recept mi pripomenul moju babičku. Som rada, že som naň natrafila. Určite ho vyskúšam.
Rada varím a tento recept sa mi veľmi páči. Myslím, že urobím svoju rodinu veľmi šťastnou s týmto jedlom.
Tento recept na pečeňové halušky ma úplne nadchol! V nedeľu sme si ich urobili a všetci sa oblizovali až za ušami. Konečne niečo iné do polievky! Odporúčam každému, je to naozaj jednoduché!
Pečeňové halušky sú skvelý spôsob, ako obohatiť klasický vývar. U nás doma to bola vždy pochúťka! Dnes som ich vyskúšal podľa tohto receptu a boli fantastické. Určite ich spravím znova!
Wow, aké jednoduché a chutné! Pečeňové halušky sú naozaj mňamka. Môj manžel bol nadšený, keď som mu ich pripravila do vývaru. Tento recept si určite zapíšem a budem ho používať častejšie!
Nedávno som skúšal robiť pečeňové halušky a musím povedať, že sa mi podarili! Recept bol jasný a jednoduchý, takže aj ja, kuchár začiatočník, som to zvládol. Ďakujem za tipy!
Pečeňové halušky sú jednoducho skvelé! Vždy som mala chuť na niečo nové a tento recept ma úplne dostal. Kto by si pomyslel, že to bude také chutné? Odporúčam všetkým rodinám vyskúšať!