Tu nájdete jednoduchý recept na pečienku s krupicami:
Zloženie:
- 500 g hovädziny
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g krupice (alebo polenty)
- 600 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Recept na pečienku s krúpami
Pokyny:
- Pečienku opláchnite a dôkladne osušte pomocou papierovej utierky. Následne ju nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak ošúpané nasekajte na jemno.
- Na stredne veľkom hrnci rozohrejte jednu lyžicu masla a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú.
- Potom pridajte nakrájanú pečienku a pražte na strednom ohni, kým nezmizne ružová farba. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného uváženia.
- Ďalej pridajte krupice a miešajte ich spolu s pečienkou a cibuľou, aby sa krupice nasiakli šťavou z mäsa.
- Zalejte vývarom a nechajte variť, kým krupice nezmäknú. Ak ste zvolili polentu, riaďte sa pokynmi na obale.
- Na konci pridajte ďalšiu lyžicu masla a poriadne premiešajte. Servírujte horúce.
Verím, že si tento recept vychutnáte! Dobrú chuť!
2) Pečienka s krúpami recept
Zloženie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 200 g krúp (pšeničných alebo jačmenných)
- 1 väčšia cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- 1,5 litra zeleninového alebo hovädzieho vývaru
- 2-3 lyžice oleja
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- majorán
- petržlenová vňať (na ozdobenie)
Pokyny:
-
Príprava ingrediencií: Najprv očistite a nakrájajte cibuľu na drobno, cesnak nasekajte, mrkvu a zemiak nakrájajte na kocky.
-
Príprava pečienky: Bravčovú pečienku umyte, osolte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olej a na ňom rýchlo opečte pečienku z oboch strán, aby sa zpevnila. Potom ju vyberte a odložte stranou.
-
Smaženie zeleniny: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte do zlatista. Následne pridajte mrkvu a zemiak a restujte ešte chvíľu.
-
Pridanie krúp: Do panvice s restovanou zeleninou pridávať krúpy a poriadne premiešajte.
-
Varíme: Následne pridajte vývar a soľ. Priveďte k varu, pridajte opečenú pečienku a znížte teplotu. Zakryte pokrievkou a varte 30-40 minút, kým budú krúpy mäkké a pečienka dôkladne prevarená.
-
Dochutenie: Na konci dochutíme majoránom a podľa potreby môžeme doplniť soľou a korením.
-
Servírovanie: Hotovú pečienku s krúpami servírujte na tanier, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s čerstvým chlebom alebo kyslou smotanou podľa vlastných preferencií.
Dobrú chuť!