Pečienka z panvice recept

 

Ak máte záujem o návod na prípravu pečeného mäsa na panvici, tu je jednoduchý a chutný recept:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g bravčového mäsa
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa (najlepšie biela)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 250 ml vývaru (môžete tiež použiť vodu)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

 

Recept na pečené mäso z panvice

Postup prípravy:

  1. Bravčové mäso dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou. Potom ho nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.
  2. Osolte a okoreňte plátky mäsa podľa vašej preferencie.
  3. Na väčšej panvici rozohrejte olej na strednom plameni. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
  4. Pridajte nadrobno nasekaný cesnak a sladkú papriku. Dôkladne premiešajte a restujte asi 1 minútu, aby sa uvoľnila aróma.
  5. Na panvicu vložte nakrájané mäso a opečte ho z oboch strán, až kým nezhnedne.
  6. Do panvice nalejte vývar alebo vodu, znížte teplotu na stredný plameň a dusťe mäso s cibuľou asi 20 minút, pokiaľ nie je mäso mäkké.
  7. Zmiešajte hladkú múku s paradajkovým pretlakom a pridajte do panvice. Varíme ešte niekoľko minút, kým sa omáčka zahusťuje.
  8. Ochutnajte a podľa potreby upravte chuť soľou a korením.

Vaša pečená mäsová pochúťka je teraz pripravená na podávanie! Môžete ju servírovať s prílohou ako zemiaky, knedľa alebo ryža, a prípadne s čerstvou zeleninou. Dobrá chuť!

 

Pečienka z panvice recept - 2

2) Pečienka z panvice recept

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky (môže byť aj hovädzia alebo kuracia)
  • 2 cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (ak máte záujem)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Polievka z králika

Polievka z králika

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú pečienku umyjeme a osušíme papierovými uterákmi. Nakrájame na kocky alebo plátky podľa vlastného uváženia.
  2. Cibuľa a cesnak:

    • Cibuľu olúpeme a jemne nakrájame. Cesnak rozpučíme a nasekáme.
  3. Zelenina:

    • Mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme a rozkrojíme na prúžky.
  4. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme cibuľu a cesnak a smažíme, kým cibuľa nie je mäkká a nezíska zlatistú farbu.
    • Pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho, kým sa nezatiahne a nezíska zlatohnedú farbu.
  5. Pridanie zeleniny:

    • K mäse pridáme nakrájanú mrkvu a papriku. Všetko dôkladne premiešame a necháme ešte chvíľu SMAŽIŤ.
  6. Dusenie:

    • Potom pridáme mletú papriku, oregano (ak používate) a osolíme a okoreníme podľa chuti. Dobre premiešame.
    • Nalejeme vývar a privedieme do varu. Počiatočne znížime teplotu a prikryjeme panvicu pokrievkou. Dusíme približne 20-30 minút, kým nie je mäso dobre upečené a zelenina mäkká.
  7. Podávanie:

    • Keď je jedlo hotové, môžeme ho servírovať. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
    • Pečené mäso môžeme podávať s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúrik99 píše:

    Tento recept na pečenku z panvice vyzerá naozaj chutne! Určite ho vyskúšam, lebo mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu. Kto by nemiloval voňavú cibuľu a cesnak? Dúfam, že sa mi podarí pripraviť to rovnako dobre ako na obrázku!

  2. JankoHranolček píše:

    Wow, tento recept je skvelý! Mám rád jedlá z panvice a táto pečienka vyzerá lákavo. Neviem sa dočkať, keď ju pripravím pre rodinu. Určite si pochutnáme všetci spoločne! Veľká vďaka za tip!

  3. PohodovýChalan píše:

    Pečenka z panvice znie ako perfektné jedlo pre víkend! Tieto suroviny sú presne to, čo doma máme. Som si istý, že výsledok bude fantastický. Nezabudnem pridať aj trochu čerstvej zeleniny k tomu. Teším sa na dobrú chuť!

  4. ZlatýKocúr píše:

    Tento recept mi veľmi pomôže! Mám vždy problém s prípravou mäsa, ale s týmto postupom to určite zvládnem. Pridám aj mrkvu a papriku, aby to bolo farebnejšie a zdravšie. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Slniečko123 píše:

    Recept na pečenku z panvice vyzerá jednoducho úžasne! Milujem kombináciu cesnaku a cibule v jedle. Ak budem mať čas tento víkend, určite to vyskúšam. Verím, že výsledok bude skvelý a chutný!

  6. MačičkaRužová píše:

    Ďakujem za tento jednoduchý recept! Pečenka z panvice je super nápad na rýchly obed po práci. Už teraz cítim tú vôňu z kuchyne! Určite sa o svoje dojmy podelím s priateľmi.

  7. VeselýBubák píše:

    ‚Pečenka z panvice‘ je môj obľúbený spôsob prípravy mäsa! Veľa chutí v jednom jedle a bez veľkej námahy? To je presne to, čo hľadám. Vyskúšam aj s rôznymi zeleninami podľa sezóny.

  8. _KreatívnyMikloš_ píše:

    ‚Wow!‘, aké super jednoduché ingrediencie máte tu uvedené! Myslím si, že takúto pečienku by mohol uvariť každý doma bez problémov. Veľa šťastia pri varení všetkým ostatným kuchárom!

  9. _JasnéKvetinky_ píše:

    ‚Pečenka‘ zvádza priamo ku stolu s rodinou! Znie veľmi lákavo a ja milujem variabilitu pri príprave jedál; určite pridám nejaké moje obľúbené koreniny pre extra chuť.

  10. _ZelenáLáska_ píše:

    ‚Tento recept mi spríjemnil deň!‘ Pečenka vyzerá jednoducho skvelo a ja ju už chcem ochutnať! Som nadšená zo všetkých tých vôní… Ďakujem za úžasný nápad na večeru!

  11. PohodovýMilan píše:

    Tento recept na pečenku z panvice vyzerá fantasticky! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam tento víkend. Myslím, že bude skvelým jedlom pre celú rodinu. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ho rovnako dobre ako na obrázku!

  12. KreatívnaJanka píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Je taký jednoduchý a pritom plný chuti. Nápad s cesnakom a paprikou je úžasný, určite to dodá jedlu výnimočnú arómu. Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím túto pečenku. Dobrú chuť všetkým!

  13. VeselýSamko píše:

    Wow, aký skvelý recept na pečenku! Mám rád kombináciu mäsa a zeleniny, to je vždy chutné. A tá omáčka z paradajkového pretlaku znie báječne! Konečne niečo jednoduché na prípravu. Určite to vyskúšam a pozvem aj priateľov!

  14. SlniečkoEva píše:

    Tento recept je úžasný! Milujem variť a táto pečenka vyzerá ako perfektné jedlo na rodinné stretnutie. Všetky ingrediencie sú skvelé a ľahko dostupné. Teším sa, až si ju pripravím a prekvapím svojich blízkych.

  15. ZvedavýRobo píše:

    Skvelý tip na večeru! Recept je jasne napísaný a veľmi lákavý. Cítim vôňu tých ingrediencií už teraz! Určite to vyskúšam a možno pridám aj nejaké svoje obľúbené korenie. Teším sa na výsledok!

  16. TvoriváMarta píše:

    Čítanie tohto receptu ma inšpirovalo! Milujem jedlá z panvice, sú rýchle a chutné. Zelenina dodáva farbu aj chuť – perfektná kombinácia! Tento víkend ho určite zaradím do svojho menu.

  17. OptimistickýJakub píše:

    ‚Pečienka z panvice‘ znie super! Hlavne keď vidím tie úžasné suroviny – mňam! Už sa teším, ako si ju pripravím s rodinou a strávime spolu krásny večer pri dobrom jedle.

  18. 'Zlatá'Anka píše:

    „Recept na pečenku ma veľmi zaujal! Hľadala som niečo nové do mojej kuchyne a toto vyzerá perfektne pre moju rodinu. Môžem si predstaviť tú lahodnú chuť s čerstvým chlebom – mňam mňam!“

  19. 'Šikovná'Lenka píše:

    „Tak toto je presne to, čo som potrebovala! Rýchly recept s jednoduchými surovinami je vždy vítaný v mojej kuchyni. Teším sa, až ho otestujem so svojimi priateľmi – verím, že všetkým bude chutiť.“

  20. 'Kuchárske'Petra píše:

    „Pečenka vyzerá neuveriteľne chutne! Veľmi ma teší jednoduchosť prípravy – ideálne pre rušný týždeň. Už plánujem pridať k tomu aj nejaké dobré prílohy pre ešte lepší zážitok!“