Pečienkový perkelt so šampiňónmi 

 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi podľa môjho receptu.

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečienky, narezané na kúsky
  • 1 cibuľa, nasekaná na drobno
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • 200 ml jogurtu s príchuťou syra
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 pohár vývaru

 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opekajte cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte kuraciu pečeň a orestujte ju z každej strany, až kým nezískate zlatú farbu.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte minútu variť.
  4. Pridajte nakrájané šampiňóny a nechajte ich dusiť ďalšie minúty.
  5. V miske zmiešajte múku s jogurtom a vývarom, až kým nezískate hladkú zmes.
  6. Pomaly prilievajte smotanovú zmes do panvice a pri stálej manipulácii varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhnedne.
  7. Podávajte s plackami alebo ryžou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi -2

2) Pečienkový perkelt so šampiňónmi 

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky (je možné použiť aj hovädziu)
  • 250 g šampiňónov
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 400 ml vývaru (môže byť vegetariánsky alebo mäsový)
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
  • Podávať s knedľou alebo cestovinami

Postup:

Zapekané rezne so šunkou a syrom

Zapekané rezne so šunkou a syrom

Čítať viac »

  1. Príprava ingrediencií:

    • Bravčovú pečienku umyte a nakrájajte na kocky, približne 2-3 cm velikosti.
    • Cibuľu a cesnak dôkladne očistite. Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak na slížiky. Šampiňóny umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Smaženie cibule:

    • Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte olivový olej alebo maslo na strednom plameni.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju, až kým nie je zlatistá a mäkká (približne 5-7 minút).
  3. Pridanie cesnaku a korenín:

    • K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a jemne ho opekajte ďalšiu minútu.
    • Potom pridajte sladkú papriku a mletú rascu, premiešajte, aby sa koreniny dobre spojili s cibuľou.
  4. Pridanie pečienky:

    • Do hrnca dajte narezanú pečienku a orestujte ju z každého uhla, až kým nezíska zlatistú farbu.
  5. Pridanie šampiňónov a paradajkového pretlaku:

    • Keď je pečienka opečená, pridajte nakrájané šampiňóny a restujte asi 5 minút, až kým nezmäknú.
    • Potom pridajte paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
  6. Varenie:

    • Do hrnca nalievajte vývar, osolte a okoreňte podľa chuti. Dovarte do varu, následne znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Nechajte variť na slabom ohni približne 30-40 minút, kým nie je pečienka prístupná.
  7. Podávanie:

    • Po uvarení pokrm ochutnajte a ak treba, dosoľte alebo okoreňte. Posypajte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s knedľou alebo cestovinami.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na pečienkový perkelt so šampiňónmi je skvelý! Už som ho vyskúšal a všetkým chutil. Postup je jednoduchý a výsledok úžasný. Určite ho urobím znova, keď budem mať hostí!

  2. JanaK. píše:

    Mám rada recepty, ktoré sú chutné a rýchle na prípravu. Tento pečienkový perkelt sa mi veľmi páči! Šampiňóny dodajú jedlu skvelú chuť. Odporúčam ho všetkým, ktorí milujú dobré jedlo!

  3. RoboKuchár píše:

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi je fantastický! Všetky ingrediencie sa pekne spoja a vytvoria úžasnú chuť. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu, určite sa k nemu vrátim aj s rodinou!

  4. Lenička88 píše:

    Tento recept na pečienkový perkelt je presne to, čo som hľadala! Rada varím pre svojich blízkych a tento pokrm určite poteší. Ďakujem za tip, už sa teším na jeho prípravu!

  5. PetríkRybár píše:

    Super recept! Pečienka so šampiňónmi v omáčke je moja obľúbená kombinácia. Pripravil som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Určite si ho zapíšem do svojho kuchárskeho denníka!

  6. ZuzkaZelená píše:

    Toto jedlo vyzerá úžasne! Mám rada jedlá s pečienkou a kombinácia so šampiňónmi ma naozaj oslovila. Naozaj sa teším, že môžem vyskúšať tento recept doma!

  7. _Tomášek_ píše:

    ‚Pečienkový perkelt‘ – to znie lákavo! Príprava vyzerá jednoduchá a výsledok isto skvelý. Chcem to pripraviť aj pre svojich priateľov pri grilovačke. Určite to bude hit!

  8. #Veronika# píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – presne toto potrebujem počuť po uvarení niečoho dobrého ako je tento perkelt. Rada varím nové veci a toto vyzerá ako skvelá voľba na víkendový obed.

  9. @Kubo_Varenie píše:

    ‚Pečienkový perkelt‘ so šampiňónmi?! To si musím zapamätať! Veľmi sa mi páči táto kombinácia chutí. Teším sa na jeho prípravu cez víkend s priateľmi.

  10. %EvaCukráreň% píše:

    ‚Dobrú chuť‘ mi znie ako pozvánka do kuchyne! Tento recept ma inšpiruje k novým kulinárskym výzvam. Pečenie pečienky so šampiňónmi určite prinesie úsmev na tvári mojich najbližších.