Tu je jednoduchý návod na prípravu penne s kuracím mäsom:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 300 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 200 g paradajkových kociek (môžete použiť aj konzervované paradajky)
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička talianskych byliniek (napr. bazalka, oregáno, tymián)
- strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)
Penne s kuracím mäsom
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou pripravíme penne cestoviny al dente podľa pokynov na obale. Následne ich scedíme a odložíme nabok.
- Na panvici zahrievame olivový olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich do zlatista.
- Pridáme kocky kuracieho mäsa a opečieme ich z oboch strán, pokiaľ nie sú dobre prepečené a vnútri už nie je ružové.
- Pridáme nakrájanú papriku a restujeme ju spolu s kuracím mäsom niekoľko minút, kým nezmäkne.
- Pridáme paradajkové kusy a dôkladne premiešame. Varíme ich len na miernom ohni.
- Nasleduje pridanie talianskych byliniek, soli a čierneho korenia podľa chuti. Všetko dôkladne premiešame a necháme variť ešte asi 5 minút.
- Na záver pridáme uvarené penne do panvice a poctivo premiešame s kuracím mäsom a omáčkou.
- Podávame horúce, posypané strúhaným syrom na ozdobu.
Dúfam, že si tento recept obľúbite!
2) Penne s kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 300 g penne cestovín
- 400 g kuracieho prsníka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 cuketa (voliteľná)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Strúhaný parmezán (na posypanie)
- Čerstvá bazalka (na ozdobenie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu, cesnak a papriku na drobno nasekáme. Cuketu nakrájame na kolieska alebo malé kocky.
-
Varíme cestoviny:
- Vo veľkom hrnci privádzame vodu do varu, osolíme ju a varíme penne podľa pokynov na obale, obvykle 10-12 minút. Potom ich scedíme a odložíme.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici zahrievame olivový olej na strednom ohni.
- Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu (asi 3-4 minúty).
- Pridáme kuracie mäso a smažíme, kým nezíska zlatistú farbu a nie je prepečené (asi 5-7 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
Pridanie zeleniny:
- K kuraciemu mäsu pridáme nakrájanú papriku a cuketu. Smažíme ďalších 3-5 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Príprava omáčky:
- Do panvice pridáme smotanu na varenie a opatrne premiešame. Necháme variť na miernom ohni ďalších 5 minút, kým omáčka nezhustne. Môžeme dochutiť soľou a čiernym korením.
-
Kombinovanie:
- Do panvice pridáme uvarené penne a dôkladne premiešame, aby sa cestoviny obalili v omáčke.
-
Servírovanie:
- Penne s kuracím mäsom podávame teplé, posypané strúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou, ak sa rozhodneme ju použiť.
Šťastné varenie!