Penne s prosciuttom

Penne s prosciutto, cherry paradajkami a rukolou.

Tento recept je skvelou kombináciou talianskych chuteí. Penne sú pravidelné rúry cestovín s ohnutými kraji, ktoré skvele absorbuje omáčky. Prosciutto je talianska šunka, ktorá je slaná a suchá. Cherry paradajky dodávajú príjemnú sladkú chuť a rukola pridáva pikantnú a sviežu arómu.

Ingrediencie:

  • 250 g penni
  • 100 g prosciutta, nakrájaného na jemné prúžky
  • 200 g cherry paradajok, rozpoložených
  • 2 hrste rukoly
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájaného
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

 

Penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou

Postup:

  1. Nasypte vodu do hrnca a priveďte ju k varu. Pridajte lyžicu soli a vložte cestoviny do vyvárajúcej vody. Varíme podľa pokynov na obale, až kým nebudú “al dente”.
  2. Medzitým si pripravte omáčku. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájaný cesnak. Osmažte ho do zlatista.
  3. Pridajte prosciutto na panvicu a opáľte ho do chrumkava.
  4. Pridajte cherry paradajky a orestujte ich krátko, až sa mierně zmäknú. Ak chcete, môžete ich mierne popásť vidličkou, aby sa uvoľnili šťavy.
  5. Pridajte rukolu a premiešajte, až sa jemne zlahčia.
  6. Pridajte uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  7. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
  8. Pred podávaním posypte jedlo nastrúhaným parmezánom.

Tento pokrm penne s prosciuttom, cherry paradajkami a rukolou je obzvlášť lahodný, keď ešte teplý posypete čerstvo nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *