Penne s tekvicou a klobásovým mäsom predstavuje lahodné jedlo, ktoré spája skvelé chuťové vlastnosti tekvice a chutného klobásového mäsa. Tu je stručný recept na túto vynikajúcu delikatesu:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 1 stredná tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 2 klobásy, nakrájané na kolieska
- 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 šálky varného krému (nátierkový krém)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Penne s tekvicou a klobásovým mäsom
Príprava:
- V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme, kým nebudú mäkké a jemne zlatisté.
- Pridáme nakrájané klobásy a smažíme ich, kým sa pekne nezhnednú.
- Ďalej pridáme nakrájanú tekvicu a pokračujeme v smažení, kým tekvica nezmäkne.
- Vmiešame krém na varenie a dôkladne premiešame, aby sa všetky zložky spojili. Ochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Pridáme cestoviny do panvice a jemne premiešame, aby sa chute spojili.
- Podávame penne s tekvicou a klobásovým mäsom, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako dekoráciu.
Tento jednoduchý a chutný recept je perfektný na chladnejšie dni, keď túžite po teplom pokrme s príjemnou arómou a chuťou tekvice a klobásy. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Penne s tekvicou a klobásovým mäsom
Ak hľadáte jedinečný chuťový zážitok, penne s tekvicou a klobásovým mäsom je ideálnou voľbou! Tento pokrm vám ponúkne spojenie výživnej tekvice a šťavnatého klobásového mäsa, ktoré vám získa vaše srdce aj chuťové poháriky. Pripravte sa na gastronomický zážitok!
Potrebné ingrediencie
Na prípravu penne s tekvicou a klobásovým mäsom budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 250 g penne cestovín
- 300 g tekvice (napríklad muškátovej)
- 200 g klobásy (podľa vášho výberu)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml detskej smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Parmezán na posypanie
Postup prípravy
1. Začnite s varením penne cestovín vo vopred osolenej vode podľa pokynov. Keď sú mäkké, sceďte ich a nechajte na chvíľu odpočívať.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatožltú farbu a nezmäkne. Potom pridajte rozdrvený cesnak a klobásu nakrájanú na malé kúsky. Pokračujte v smažení, kým klobása nezhnedne.
3. Teraz pridajte na kocky nakrájanú tekvicu a smažte, kým nezmäkne. Ochutnajte a prípadne osoľte a okoreňte.
4. Do panvice vlite smotanu na varenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte zmes variť, kým sa chute dobre skombinujú.
5. Nakoniec pridajte penne do omáčky a všetko dopredu premiešajte. Podávajte s nastrúhaným parmezánom navrchu a vychutnajte si skvelý pokrm!