Perkelt z bravčového pliecka recept

 

Chápem, chcete recept na perkelt z bravčového pliecka. Tu máte recept:

Perkelt z bravčového pliecka

Suroviny:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • olej na opraženie

Priebeh prípravy:

  1. Bravčové pliecko nakrájajte na malé kusy.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nasekajte.
  3. Na panvici s olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nezhnednú a nezačnú vydávať príjemnú vôňu.
  4. Pridajte nakrájané bravčové pliecko a opražte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatistý vzhľad.
  5. Do zmesi pridajte sladkú a mletú papriku a dôkladne premiešajte, aby sa papriky rovnomerne rozptýlili.
  6. Do hrnca nalejte vodu alebo vývar a pridajte opražené mäso so zmesou papriky.
  7. Pod pokrievkou dusíme na miernom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, kým sa mäso nezmäkne. Občas premiešajte a podľa potreby pridávajte vodu.
  8. Na konci dochuťte soľou a čiernym korením podľa svojich preferencií.
  9. Servírujte s haluškami, knedľami alebo ryžou.

Verím, že tento recept vám pomôže pri príprave perkeltu z bravčového pliecka. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Perkelt z bravčového pliecka recept-2

Zapekané cestoviny s kukuricou a šunkou

Zapekané cestoviny s kukuricou a šunkou

Čítať viac »

2) Perkelt z bravčového pliecka recept

Perkelt je obľúbené jedlo v slovenských domácnostiach, známe svojou bohatou chuťou a jednoduchým procesom prípravy. Tento recept na perkelt z bravčového pliecka vás určite osloví svojou šťavnatou textúrou a príjemnou vôňou. Zistite, ako si ho môžete pripraviť sami doma!

Čo potrebujete?

Predtým, ako začnete s varením, pripravte si tieto ingrediencie: 1 kg bravčového pliecka, 3 stredne veľké cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 červené papriky, 3 zemiaky, 1 plechovka paradajok, soľ, čierne korenie, sladká paprika, majorán, olej a trocha vody. Tieto suroviny tvoria základ vášho vynikajúceho perkelu!

Postup prípravy perkeltu

Začnite tým, že bravčové pliecko nakrájate na malé kocky a orestujete ich na panvici s rozohriatym olejom. Po chvíli pridajte nakrájané cibule a cesnak. Restujte, kým nezmäknú, a následne pridajte sladkú papriku a ostatné koreniny, aby sa zvýraznila chuť. Potom pridajte papriku a paradajky, a nechajte zmes dusiť.

Ďalším krokom je pridať nakrájané zemiaky a trošku vody, aby sa hladina omáčky zvýšila. Všetko zakryte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým mäso nebude úplne mäkké. Pred podávaním skontrolujte dochutenie.

Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou a vychutnajte si výnimočný chuťový zážitok. Perkelt z bravčového pliecka je ideálny na rodinné obedy alebo rôzne oslavy. Príprava tohto jedla vás určite poteší, a sme presvedčení, že si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Ivica Mala píše:

    Skvelý recept, vyzkúšam určite!

  2. Gferjencikova píše:

    Toto vyzerá veľmi chutné, ďakujem za recept!

  3. Dasa74 píše:

    Vynikajúci návod, určite to skúsim!

  4. Oskar92 píše:

    Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam!

  5. Ycuntalova píše:

    Tento recept mi veľmi pomohol, mám chuť na perkelt!

  6. Tsamson píše:

    Vďaka za skvelý recept na tradičné jedlo.

  7. Bruno Karvas píše:

    Najlepší perkelt, aký som kedy ochutnal. Ďakujem!

  8. Cyril Zipser píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal. Ďakujem!