Perníkové lievance s makovou plnkou

Perníkové lievance s makovou plnkou (FOTORECEPT). Nič nie je lepšie ako si pripraviť recept a mať k tomu návod vo foto recepte. Čo aspoň mne veľmi pomáha pri príprave jedla.

Potraviny:

  • 2 šálky múky
  • 2 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej muškátového orecha
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky masla, zmäknutého
  • 1/2 šálky melasy
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky horúcej vody

 

Perníkové lievance s makovou plnkou

Maková plnka:

  • 1 šálka mletého maku
  • 1/2 šálky horkého mlieka
  • 1/4 šálky cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov C a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech a soľ.
  3. V samostatnej mise zmiešajte cukor, zmäknuté maslo, melasu, vajce a horúcu vodu.
  4. Pomaly pridávajte suché zložky do mokrých zložiek a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Do menšej mise zmiešajte mletý mak, horké mlieko, cukor a vanilkový extrakt, až kým sa všetky zložky dobre nespoja.
  6. Lyžicou vytvorte malé cesto na plechu na pečenie s odstupom medzi nimi.
  7. Na každé cesto použite ďalšiu lyžicu makovej plnky.
  8. Pokračujte vytváraním lyvancov a plnením, kým nemáte vyčerpané všetky zložky.
  9. Pečte v rúre približne 10-12 minút, alebo kým nie sú lievance pevné a pečené.
  10. Nechajte lievance trochu vychladnúť pred podávaním.

Tipy a rady:

  • Perníkové lievance s makovou plnkou sú výbornou sladkou dobrotou pre jedálniček vianočných sviatkov.
  • Môžete ich ozdobiť práškovým cukrom alebo polevou, ak chcete dať lievanciam ešte viac sladkosti.
  • Ak nemáte mletý mak, môžete ho nahradiť mletými orechmi alebo mandľami.

Dúfam, že tento fotorecept vám pomôže pri príprave chutných perníkových lievancov s makovou plnkou. Prajem vám príjemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *