Pikantná marinovaná pečeň

 

Pokiaľ hľadáte postup na chutnú a pikantnú marinovanú pečeň, zdieľam s vami jednoduchý a lahodný spôsob, ako pripraviť tento pokrm:

Suroviny:

  • 500 g hovädzej pečene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 1 polievková lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica mletej pálivej papriky (voliteľne, ak preferujete väčšiu pálivosť)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Pikantne marinovaná pečeň

Postup:

  1. Pečeň umyte pod studenou vodou a jemne ju osušte. Následne ju nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cesnak nakrájajte na drobno a dôkladne premiešajte s olivovým olejom, sójovou omáčkou, medom, horčicou, worcesterskou omáčkou, sladkou paprikou a, ak chcete, aj pálivou paprikou.
  3. Do pripravenej marinády vložte nakrájanú pečeň a poriadne premiešajte, aby sa všetky kúsky pečene obalili marinádou. Nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie celú noc.
  4. Po marinovaní pečeň odkvapkajte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.
  5. Pekne grilujte na panvici alebo vonku na grile. Pečeň opekajte na stredne vysokom ohni, až kým nezíska krásnu hnedú farbu a vnútro dosiahne želanú úroveň prepečenia (môžete pripraviť na krvavo, stredne alebo dobre prepečenú).
  6. Podávajte teplú pečeň s prílohami podľa svojho výberu, ako napríklad zemiakovou kašou, ryžou alebo zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

Tento recept na pikantnú marinovanú pečeň predstavuje skvelý spôsob, ako obohatiť váš jedálniček o nové chuti a pikantnosť.

 

Pikantná marinovaná pečeň - 2

2) Pikantná marinovaná pečeň

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej alebo hovädzej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (môže byť aj pálivá)
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička pomletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • Soľ podľa chuti
  • 1 celé čili (može byť čerstvá alebo sušená, podľa vašich preferencií)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene:

    Kuracie rezne na prírodno

    Kuracie rezne na prírodno

    Čítať viac »

    • Pred začiatkom marinovania dôkladne umyte pečeň pod tečúcou vodou a osušujte ju papierovým obrúskom. Odstráňte všetky nečistoty a tuk.
  2. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte nasekaný cesnak, sójovú omáčku, olivový olej, jablčný ocot, mletú papriku, mletý koriander, čierne korenie, cukor a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Marinovanie pečene:

    • Pečeň nakrájajte na plátky alebo kocky (podľa iných chuťových preferencií) a vložte ju do pripravenej marinády. Pridajte nasekanú čili papriku (ak máte radi pálivejšie, nezabudnite pridať viac). Dôkladne premiešajte, aby sa marináda dobre rozložila na pečeň.
  4. Odležanie:

    • Zakryte misku potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, aby sa chute prepojili.
  5. Smaženie pečene:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte marinovanú pečeň. Smažte na strednej teplote približne 5-7 minút, kým nie je pekne prepečená a zlatohnedá. Nezabudnite ju občas otočiť, aby sa opiekla rovnomerne.
  6. Servírovanie:

    • Hotovú pečeň servírujte teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k prílohám ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept je super! Nikdy som nejedol pečeň takto pripravenú. Chutí výborne a je to jednoduché na prípravu. Určite vyskúšam aj s kuracou pečeňou. Ďakujem za skvelý tip, určite to odporúčam každému!

  2. MimiKuchárka píše:

    Wow, tento recept na marinovanú pečeň vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako ho pripravím pre rodinu. Mám rada pikantné jedlá, takže pridám aj viac pálivej papriky. Skvelé inšpirácie, ďakujem!

  3. ZelenýSlon píše:

    Vynikajúci recept! Nikdy ma nenapadlo marinovať pečeň, ale po prečítaní sa mi to zdá ako skvelý nápad. Určite skúsim a prídem povedať, ako to dopadlo. Veľká vďaka za zdieľanie!

  4. Tigrica77 píše:

    Pečeň som nikdy nemal rád, ale tento recept ma presvedčil! Všetky ingrediencie vyzerajú úžasne a už sa neviem dočkať, kedy to skúsim doma. Vďaka za inšpiráciu a dobrú chuť prajem všetkým!

  5. Radoslav89 píše:

    Skvelý recept! Znie to veľmi chutne a ja milujem grilovanie. Určite vyskúšam túto marinádu, keď budem grilovať cez víkend s kamarátmi. Díky za tipy, teším sa na výsledok!

  6. Pavlínka23 píše:

    Tento recept je úplne úžasný! Pečeň má skutočne veľa možností a táto marináda vyzerá veľmi lákavo. Hneď si zapíšem ingrediencie a idem nakupovať. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  7. Kocúrko456 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ znie dobre po prečítaní tohto receptu! Rád varím a toto bude výnimočné jedlo na večeru pre celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu a určite zdieľam svoje skúsenosti po uvarení.

  8. #JednoduchoVarenie píše:

    ‚Pikantná marinovaná pečeň‘? To znie ako niečo, čo musím mať na tanieri! Veľmi sa teším na ochutnanie tejto dobroty s priateľmi. Super nápad s medom aj sojovou omáčkou – mmm!‘

  9. !MačkaMiauk! píše:

    ‚Na tak chutnú pečeň by som mohla pozvať aj svojich najlepších priateľov! Veľmi ma zaujal postup prípravy – je jednoduchý a jasný. Určite to skúsim čoskoro!‘

  10. !SuperKuchár! píše:

    ‚Tento recept určite zaradím do svojho jedálnička! Máte pravdu o tom, že marinovaná pečeň môže byť lahodná – už sa teším na tú pikantnosť!‘