Určite! Tu je jeden recept na výrazný bravčový perkelt:
Výrazný bravčový perkelt
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (na kocky)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 2 papriky (nakrájané)
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletého korenia (napr. kari)
- soľ a korenie podľa preferencie
- olej na smaženie
Výrazný bravčový perkelt
Postup prípravy:
- V hrnci zahrejte olej a osmažte cibuľu a cesnak, až pokým nezmäknú.
- Pridajte bravčové mäso a opražte ho zo všetkých strán, až kým nezíska hnedú farbu.
- Pridajte nakrájanú papriku a opražte ešte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Do hrnca vmiešajte sladkú papriku, mletú červenú papriku, mleté korenie, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Nalejte do hrnca primerané množstvo vody, aby pokrylo mäso. Zakryte a varte na nízkej teplote približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
- Podávajte s knedľami, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že vám tento recept bude chutiť. Dobrou chuťou!
2)
Výrazný bravčový perkelt predstavuje chutné slovenské jedlo, ktoré si obľúbite nielen vy, ale aj vaša rodina a priatelia. Tento pokrm je charakteristický jedinečnou kombináciou chutí a vôní, čo z neho robí ideálne jedlo na rôzne príležitosti. Dnes vám prinášam recept, ktorý vás zavedie do jeho prípravy krok za krokom.
Potrebné suroviny pre výrazný bravčový perkelt
Na varenie tohto pokrmu vám budú potrebné:
- 500 g bravčového mäsa (napríklad pleca)
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 čajová lyžička pálivej papriky (alebo podľa chuti)
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 400 ml vývaru (alebo vody)
- nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu
Postup varenia
Na úvod nakrájame bravčové mäso na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú pražíme do zlatista. Potom vmiešame cesnak a červenú papriku, do ktorých zapracujeme aj mletú papriku a pálivú papriku. Po chvíli pridáme bravčové mäso, dôkladne ho osolíme a okoreníme a restujeme, kým nie je krásne hnedé. Následne pridáme vývar a zakryjeme.
3)
Výrazný bravčový perkelt je jedlom, ktoré si získalo srdcia mnohých. Srdcom tohto maďarského delikatesu sú kvalitné suroviny a ich dokonalá kombinácia. Ak máte radi jedlá s výraznou chuťou, tento recept je presne pre vás.
Potrebné suroviny na prípravu
Na prípravu výrazného bravčového perkeltu budete potrebovať:
nasledujúce zložky:- 500g vepřového masa (plec nebo kotleta)
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 čili paprika (podľa chuti)
- 2 lyžice papriky (sladkej a pálivej)
- 250 ml kuracieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opekanie
Postup prípravy pikantného vepřového perkeltu
Na úvod si nakrájajte vepřové mäso na kocky a cibuľu na jemno osolte. Na panvici rozohrejte olej a cibuľu pražte do zlatista. Pridajte nakrájané vepřové mäso a opečte, kým nezíska zlatistý vzhľad. Následne pridajte nasekaný cesnak, papriku a čili, dôkladne všetko premiešajte.
Potom zasypte paprikou a pridajte kurací vývar. Nechajte pokrm variť na miernom ohni zhruba 40 minút. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trošku vody. Na konci podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
Pikantný vepřový perkelt je najlepšie podávať s haluškami alebo čerstvým chlebom, aby ste si mohli vychutnať všetky nuansy tohto lahodného jedla. Dobrú chuť!