Pikantný bravčový perkelt

Určite! Tu je jeden recept na výrazný bravčový perkelt:

Výrazný bravčový perkelt

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 2 papriky (nakrájané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletého korenia (napr. kari)
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • olej na smaženie

 

Výrazný bravčový perkelt

Postup prípravy:

  1. V hrnci zahrejte olej a osmažte cibuľu a cesnak, až pokým nezmäknú.
  2. Pridajte bravčové mäso a opražte ho zo všetkých strán, až kým nezíska hnedú farbu.
  3. Pridajte nakrájanú papriku a opražte ešte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Do hrnca vmiešajte sladkú papriku, mletú červenú papriku, mleté korenie, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Nalejte do hrnca primerané množstvo vody, aby pokrylo mäso. Zakryte a varte na nízkej teplote približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
  6. Podávajte s knedľami, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že vám tento recept bude chutiť. Dobrou chuťou!

 

2)

Výrazný bravčový perkelt predstavuje chutné slovenské jedlo, ktoré si obľúbite nielen vy, ale aj vaša rodina a priatelia. Tento pokrm je charakteristický jedinečnou kombináciou chutí a vôní, čo z neho robí ideálne jedlo na rôzne príležitosti. Dnes vám prinášam recept, ktorý vás zavedie do jeho prípravy krok za krokom.

Potrebné suroviny pre výrazný bravčový perkelt

Na varenie tohto pokrmu vám budú potrebné:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad pleca)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 čajová lyžička pálivej papriky (alebo podľa chuti)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 400 ml vývaru (alebo vody)
  • nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu

Postup varenia

Na úvod nakrájame bravčové mäso na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú pražíme do zlatista. Potom vmiešame cesnak a červenú papriku, do ktorých zapracujeme aj mletú papriku a pálivú papriku. Po chvíli pridáme bravčové mäso, dôkladne ho osolíme a okoreníme a restujeme, kým nie je krásne hnedé. Následne pridáme vývar a zakryjeme.

 

3)

Výrazný bravčový perkelt je jedlom, ktoré si získalo srdcia mnohých. Srdcom tohto maďarského delikatesu sú kvalitné suroviny a ich dokonalá kombinácia. Ak máte radi jedlá s výraznou chuťou, tento recept je presne pre vás.

Potrebné suroviny na prípravu

Na prípravu výrazného bravčového perkeltu budete potrebovať:

nasledujúce zložky:
  • 500g vepřového masa (plec nebo kotleta)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 čili paprika (podľa chuti)
  • 2 lyžice papriky (sladkej a pálivej)
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opekanie

Postup prípravy pikantného vepřového perkeltu

Na úvod si nakrájajte vepřové mäso na kocky a cibuľu na jemno osolte. Na panvici rozohrejte olej a cibuľu pražte do zlatista. Pridajte nakrájané vepřové mäso a opečte, kým nezíska zlatistý vzhľad. Následne pridajte nasekaný cesnak, papriku a čili, dôkladne všetko premiešajte.

Potom zasypte paprikou a pridajte kurací vývar. Nechajte pokrm variť na miernom ohni zhruba 40 minút. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trošku vody. Na konci podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.

Pikantný vepřový perkelt je najlepšie podávať s haluškami alebo čerstvým chlebom, aby ste si mohli vychutnať všetky nuansy tohto lahodného jedla. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Hjanoska píše:

    Recept na pikantný bravčový perkelt znie skvele! Určite ho vyskúšam a pripravím si ho k obedu. Ďakujem za návod!

  2. Sstanekova píše:

    Pikantný bravčový perkelt je skvelá voľba, keď chcete niečo výnimočné na tanieri. Tento recept vyzerá super a už sa teším, kým ho vyskúšam.

  3. Ddado píše:

    Tento pikantný bravčový perkelt je úžasný! Rada varím nové recepty a tento určite skúsim. Znie to naozaj dobre, ďakujem za tip!

  4. Senkova Tomas píše:

    Mňam! Tak tento recept na pikantný bravčový perkelt si musím poznačiť a určite si ho čoskoro vyskúšam. Veľmi ma potešil váš článok, ďakujem!

  5. Caplovic Bohuslav píše:

    Vyzera to skvele, urcite vyskusam!

  6. Eliska81 píše:

    Recept znie super, uz sa tesim na vyskusanie!

  7. Samuel55 píše:

    Toto je presne to, co som hladal. Dakujem za recept!

  8. Csurka píše:

    Skvely recept! Uz teraz citim vune tejto lahodnosti.

  9. Nemcova Eliska píše:

    Určite! Mňam, mňam. Tento recept musím vyskúšať. Znie to veľmi chutne!

  10. Uweiss píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam tento víkend. Teším sa na výsledok.

  11. Hugo46 píše:

    Vyzera to velmi chutne. Budem musiet vyskusat tento recept!

  12. Rgonova píše:

    Skvely navod, dakujem za recept! Uz teraz sa tesim na lahodny obed.

  13. Vilma Molnarova píše:

    Tento perkelt je moja oblubena jedla. Dakujem za skvely navod!