Pirôžky s mletým mäsom

 

Tu je recept na pirohy s mletým mäsom:

Ingrediencie:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej mäsitej zmesi
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drobno nasekané
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice nasekaných petržlenových lístkov
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 balenie lístkového cesta

 

Pirohy s mletým mäsom

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske skombinujte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko, strúhanku a petržlenové lístky. Ochutnajte soľou a korením podľa osobných preferencií.
  3. Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte lístkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm.
  4. Pomocou pohára alebo formičky vykrájajte kruhy z cesta.
  5. Na každý kruh položte lyžicu mäsovej plnky a uzavrite piroh. Pomôžte si prstami alebo vidličkou a dôkladne zalepte okraje.
  6. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a do nej vkladajte pirohy. Varíme 10-15 minút, pokiaľ sa na nich nevytvorí hladký povrch.
  7. Vyberte pirohy z vody a nechajte ich odkvapkať. Potom ich naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú krásne.

Podávajte teplé s omáčkou podľa vášho výberu. Dobrú chuť!

Pirôžky s mletým mäsom-2

2) Pirôžky s mletým mäsom

Pirohy s mletým mäsom predstavujú jedlo, ktoré nie len že zasýti, ale je aj veľmi obľúbené v našich domácnostiach. Ich príprava nie je komplikovaná a dá sa prispôsobiť rôznym variáciám. Dnes vám predstavím originálny recept, ktorý môžete otestovať už dnes!

Zapekané gyros cestoviny

Zapekané gyros cestoviny

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu týchto chutných pirohov budete potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa (môžete zvoliť hovädzie alebo bravčové)
  • 300 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 100 ml vody
  • soľ, korenie, paprika
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

Začnite tým, že na panvici osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nezíska hnedú farbu. Potom pridajte mleté mäso, dochuťte soľou, korením a paprikou. Miešajte, kým sa mäso dôkladne nespojí a neuvarí.

Kým sa mäso varí, pripravte cesto. V miske skombinujte múku, jedno vajce, soľ a postupne pridávajte vodu, kým nevznikne hladké cesto. Nezabudnite ho nechať odpočívať aspoň 20 minút!

Po uplynutí tohto času cesto rozvaľkajte na tenké plátky a vykrajujte kolieska. Na každé koliesko umiestnite plnku z mletého mäsa a preložte. Okraje dôkladne zatlačte, aby sa plnka nevytlačila počas vyprážania.

Pirohy smažte na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávajte s vašou obľúbenou omáčkou alebo kyslou smotanou a vychutnajte si túto lahodnosť s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *