Pizzové wafle bezlepkové - recept

Samozrejme! Tu je recept na pizzové wafle bezlepkové:

Suroviny:

  • 180 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej múky)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1 vajce
  • 240 ml mlieka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 100 g nakrájaných salámí
  • 100 g nakrájaných cherry paradajok
  • 50 g nakrájaných čiernych olív

 

Pizzové wafle bezlepkové – recept

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, soľ a oregano.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajce, mlieko a olivový olej.
  3. Pridajte zmes mokrých ingrediencií do suchých a premiešajte dohľadka.
  4. Pridajte strúhaný syr, salámy, cherry paradajky a čierne olivy. Dobre premiešajte.
  5. Rozohrejte waflový plech a jemne ho potrite olejom.
  6. Vložte do plechu asi 1/4 šálky cesta a pečte podľa pokynov na vášho waflového plechu, kým wafle nebudú zlatisté a krehké.
  7. Opakujte postup pre zvyšné cesto.
  8. Hotové wafle podávajte s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.

Môžete si vychutnať tieto bezlepkové pizzové wafle samostatne, alebo ich doplniť šalátom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky (môžeš použiť zmes na pečenie bez lepku)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (prípadne iných byliniek podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 200 ml mlieka (môžeš použiť aj rastlinné mlieko)
  • 60 ml olivového oleja
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly (alebo iného syra podľa výberu)
  • 50 g nasekaných olív (voliteľné)
  • 50 g šunky alebo salámy (voliteľné)
  • Kečup alebo paradajkový pretlak na podávanie
  • Nastrúhaný syr na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cesta: V veľkej mise zmiešaj bezlepkovú múku, prášok do pečiva, sušenú bazalku a soľ. Dobre premiešaj, aby sa všetky sypké ingrediencie spojili.

  2. Mixovanie mokrých ingrediencií: V druhej miske rozšľahaj vajcia, pridaj mlieko a olivový olej. Dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili.

  3. Spojenie ingrediencií: Pridaj mokré ingrediencie do sypkých a miešaj, kým nevznikne hladké cesto. Potom pridaj nastrúhanú mozzarellu a, ak chceš, aj nasekané olivy a šunku alebo salámu. Dobre zamiešaj.

  4. Rozohriatie waflovača: Predhrej waflovač podľa pokynov výrobcu. Ak je potrebné, na povrch waflovača nanes trošku oleja, aby sa wafle neprilepili.

  5. Pečenie waflí: Nalej primerané množstvo cesta do waflovača (približne 1/2 až 3/4 šálky, v závislosti od veľkosti waflovača) a zavri ho. Peč asi 4-6 minút, alebo kým wafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

  6. Podávanie: Po upečení vyber wafle opatrne a podávaj ich horúce. Môžeš ich podávaním poliať kečupom alebo paradajkovým pretlakom a posypať nastrúhaným syrom.

  7. Variácie: Wafle môžeš servírovať s rôznymi prísadami, ako sú čerstvá zelenina, rukola alebo poškrobené bylinky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *