Pizzové wafle bezlepkové - recept

Určite! Tu je recept na pizzové wafle bez lepku:

Ingrediencie:

  • 180 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej)
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1 vajce
  • 240 ml mlieka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 100 g nakrájaných salám
  • 100 g nakrájaných cherry paradajok
  • 50 g nakrájaných čiernych olív

 

Bezlepkové pizzové wafle – recept

Postup prípravy:

  1. V priestrannej miske skombinujte bezlepkovú múku, prášok na pečenie, soľ a oregano.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajce, mlieko a olivový olej.
  3. Pridajte mokré ingrediencie k suchým a zamiešajte do hladkej hmoty.
  4. Do zmesi pridajte strúhaný syr, salámu, cherry paradajky a olivy. Dobre premiešajte.
  5. Rozohrievajte waflový plech a jemne ho potrite olejom.
  6. Na plech nalejte približne 1/4 šálky cesta a pečte podľa inštrukcií vášho waflového prístroja, kým wafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  7. Postup opakujte so zvyšným cestom.
  8. Hotové wafle podávajte s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.

Bezlepkové pizzové wafle môžete podávať samostatne, alebo ako prílohu k šalátu. Prajeme dobrú chuť!

 

Pizzové wafle bezlepkové - recept - 2

2) Pizzové wafle bezlepkové – recept

Potrebné suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (môžete použiť aj zmes na bezlepkové pečenie)
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (prípadne iných byliniek podľa chute)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 200 ml mlieka (môžete zvoliť aj rastlinné mlieko)
  • 60 ml olivového oleja
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly (alebo iného syra podľa svojho výberu)
  • 50 g nasekaných olív (voliteľné)
  • 50 g šunky alebo salámy (voliteľné)
  • Kečup alebo paradajkový pretlak na podávanie
  • Strúhaný syr na posypanie (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta: V priestrannej miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok na pečenie, sušenú bazalku a soľ. Dobre premiešajte, aby sa ingredienty spojili.

    Bravčová pečienka na cesnaku

    Bravčová pečienka na cesnaku

    Čítať viac »

  2. Mixovanie mokrých zložiek: V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko a olivový olej. Dobre zamiešajte, aby sa zložky spojili.

  3. Integrovanie ingrediencií: Pridajte mokré zložky do sypkých a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Následne pridajte nastrúhanú mozzarellu a, ak máte záujem, aj nasekané olivy a šunku či salámu. Dobre premiešajte.

  4. Rozohrievanie waflovača: Predhrejte waflovač podľa pokynov výrobcu. Ak je potrebné, na povrch waflovača naneste trošku oleja, aby sa wafle neprilepili.

  5. Pečenie waflí: Nalejte primerané množstvo cesta do waflovača (približne 1/2 až 3/4 šálky, v závislosti od jeho veľkosti) a zatvorte ho. Pečte približne 4-6 minút, alebo kým wafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

  6. Podávanie: Po upečení opatrne vyberte wafle a servírujte ich horúce. Môžete ich poliať kečupom alebo paradajkovým pretlakom a posypať nastrúhaným syrom.

  7. Variácie: Wafle môžete ponúknuť s rôznymi prídavnými surovinami, ako sú čerstvá zelenina, rukola alebo čerstvé bylinky.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *