Samozrejme! Tu je recept na pizzové wafle bezlepkové:
Suroviny:
- 180 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej múky)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1 vajce
- 240 ml mlieka
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 100 g nakrájaných salámí
- 100 g nakrájaných cherry paradajok
- 50 g nakrájaných čiernych olív
Pizzové wafle bezlepkové – recept
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, soľ a oregano.
- V druhej miske rozšľahajte vajce, mlieko a olivový olej.
- Pridajte zmes mokrých ingrediencií do suchých a premiešajte dohľadka.
- Pridajte strúhaný syr, salámy, cherry paradajky a čierne olivy. Dobre premiešajte.
- Rozohrejte waflový plech a jemne ho potrite olejom.
- Vložte do plechu asi 1/4 šálky cesta a pečte podľa pokynov na vášho waflového plechu, kým wafle nebudú zlatisté a krehké.
- Opakujte postup pre zvyšné cesto.
- Hotové wafle podávajte s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.
Môžete si vychutnať tieto bezlepkové pizzové wafle samostatne, alebo ich doplniť šalátom. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 200 g bezlepkovej múky (môžeš použiť zmes na pečenie bez lepku)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky (prípadne iných byliniek podľa chuti)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 200 ml mlieka (môžeš použiť aj rastlinné mlieko)
- 60 ml olivového oleja
- 100 g nastrúhanej mozzarelly (alebo iného syra podľa výberu)
- 50 g nasekaných olív (voliteľné)
- 50 g šunky alebo salámy (voliteľné)
- Kečup alebo paradajkový pretlak na podávanie
- Nastrúhaný syr na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cesta: V veľkej mise zmiešaj bezlepkovú múku, prášok do pečiva, sušenú bazalku a soľ. Dobre premiešaj, aby sa všetky sypké ingrediencie spojili.
-
Mixovanie mokrých ingrediencií: V druhej miske rozšľahaj vajcia, pridaj mlieko a olivový olej. Dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili.
-
Spojenie ingrediencií: Pridaj mokré ingrediencie do sypkých a miešaj, kým nevznikne hladké cesto. Potom pridaj nastrúhanú mozzarellu a, ak chceš, aj nasekané olivy a šunku alebo salámu. Dobre zamiešaj.
-
Rozohriatie waflovača: Predhrej waflovač podľa pokynov výrobcu. Ak je potrebné, na povrch waflovača nanes trošku oleja, aby sa wafle neprilepili.
-
Pečenie waflí: Nalej primerané množstvo cesta do waflovača (približne 1/2 až 3/4 šálky, v závislosti od veľkosti waflovača) a zavri ho. Peč asi 4-6 minút, alebo kým wafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
-
Podávanie: Po upečení vyber wafle opatrne a podávaj ich horúce. Môžeš ich podávaním poliať kečupom alebo paradajkovým pretlakom a posypať nastrúhaným syrom.
-
Variácie: Wafle môžeš servírovať s rôznymi prísadami, ako sú čerstvá zelenina, rukola alebo poškrobené bylinky.
Dobrú chuť!