Potrebujeme:
– 1 husiu pečienku
– 1 väčšiu cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 2 pláty sušeného chleba
– 100 ml mlieka
– soľ, korenie

Plnka do husi s pečienkou

Postup:
1. Husiu pečienku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou. Odstráňte prípadné žily a tuk.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemno. Môžete ich aj nasekať na malé kocky.
3. Sušený chlieb namočíme do mlieka a necháme ho na chvíľu zmäknúť.
4. V mise zmiešame cibuľu, cesnak, zmäknutý chlieb, vajcia, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
5. Vrchnú časť husieho pektorálu oddeľte od dolnej časti pečenky (podľa prípadu ju odstráňte). Pomocou noža prešľahajte hornú časť pečenky a premiešajte s ďalšími ingredienciami v mise. Môžete pridať aj kúsok odstránenej dolnej časti pečenky.
6. Hotovú zmes odložte na 30 minút, aby sa chute prepojili.
7. Vykrajujte zmes v tvare malých platiek, ktoré potom opečte na každej strane na vyhriatej panvici s trochou oleja, až kým nebudú zlatavo hnede.
8. Hotové plnky môžete podávať s prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *