Pohánková kaša s ovocím a orechmi

Pohánková kaša s ovocím a orechmi … 

  • 1 šálka pohánky
  • 2 šálky vody
  • Štipka soli
  • Čerstvé či mrazené ovocie (napríklad jahody, maliny, banány, hrozno a podobne)
  • Na jemno nasekané orechy (vlašské, lieskové, mandle)
  • Med alebo javorový sirup na oslazenie (nepovinné)

Postup

  1. Pohánku dôkladne prepláchnite pod prúdom vody.
  2. Do hrnca vložte pohánku, vodu a štipku soli. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na nízky plameň. Varíme pohánku podľa pokynov na obale, zvyčajne približne 15 – 20 minút, kým sa nezmäkne a voda sa nevstrebá.
  3. Po uvarení nechajte pohánku niekoľko minút odstáť, potom ju vidličkou jemne rozdrvte, aby sa vytvorila kaša.
  4. Na tanier si naservírujte pripravenú pohánkovú kašu. Môžete na ňu pridať čerstvé alebo mrazené ovocie a nasekané orechy.
  5. Na záver môžete pridať med alebo javorový sirup pre dochutenie podľa vlastného vkusu.

 

Pohánková kaša s ovocím a orechmi - 2

2) Pohánková kaša s ovocím a orechmi

Pohánková kaša je vynikajúcou voľbou na zdravé raňajky alebo dezert. Toto výživné zrno obsahuje množstvo cenných živín a je bohaté na vlákninu. V tomto recepte sa spojíme so sladkým ovocím a chrumkavými orechmi, čím vytvoríme chutné a vyvážené jedlo. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup, ako na to.

Cestoviny s nivovou omáčkou

Cestoviny s nivovou omáčkou

Čítať viac »

Na prípravu pohánkovej kaše s ovocím a orechmi budete potrebovať:

  • 1 šálka pohánky
  • 2 šálky vody
  • 1 šálka ovocia (napríklad jablká, hrušky alebo bobuľoviny)
  • 1/2 šálky nasekaných orechov (vlašské, mandle alebo lieskové)
  • 1 lyžica medu alebo javorového sirupu (nepovinné)
  • štipka soli

Príprava

1. Na začiatku prepláchnite pohánku pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty a horkosť.
2. V hrnci priveďte vodu k varu, potom pridajte prepláchnutú pohánku a štipku soli.
3. Znížte teplotu a varte na miernom ohni 15-20 minút, kým pohánka nezmäkne a nevstrebá väčšinu vody.
4. Medzitým si pripravte ovocie: umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
5. Po uvarení pohánky pridajte do nej ovocie a orechy, dôkladne premiešajte. Ak vám to vyhovuje, môžete pridať aj med alebo javorový sirup na oslazenie.
6. Servírujte teplé, posypané ďalšími orechmi alebo ovocím podľa vlastnej chuti.

Tento recept na pohánkovú kašu s ovocím a orechmi je jednoduchý a rýchly. Okrem toho ponúka množstvo nutričných výhod, čím je ideálnym jedlom pre celú rodinu. Skúste si ho prispôsobiť podľa svojich preferencií a vychutnajte si zdravé raňajky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Prokop Valent píše:

    Tento recept na pohánkovú kašu s ovocím a orechmi je jednoduchý a rýchly. Navyše ponúka množstvo nutričných benefitov, vďaka čomu je ideálnym jedlom pre celú rodinu. Vyskúšajte si ho prispôsobiť podľa vašich preferencií a užite si zdravé raňajky!

  2. Kamil05 píše:

    Pohánková kaša je skvelou voľbou pre zdravé raňajky alebo dezert. Táto výživná obilnina obsahuje množstvo dôležitých živín a má vysoký obsah vlákniny. V tomto recepte sa spojíme s sladkým ovocím a chrumkavými orechmi, aby sme vytvorili lahodné a vyvážené jedlo.