Polievka hrachová s párkom

 

Polievka z hrachu s klobásou predstavuje klasické české a slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje veľmi príjemnou chuťou a jej príprava je veľmi jednoduchá. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 1 cibuľa, nasekaná na malé kocky
  • 2 mrkvy, nasekané na kolieska
  • 2 zemiaky, nasekané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g klobásy, nakrájanej na plátky
  • 1 lyžička rascovanej
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • lyžica oleja na panvicu
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Hrachová polievka s klobásou

Postup:

  1. Hrach namočte do vody cez noc, aby sa zjemnil.
  2. Prepláchnite ho a varte spolu s cibuľou, mrkvou a zemiakmi v zeleninovom vývare. Varíme približne 30 – 45 minút, kým hrach úplne nezmäkne.
  3. Medzitým na panvici orestujte klobásy na oleji, až kým sa krásne nezafarbia do zlatista.
  4. Do polievky pridajte cesnak, rascu, soľ a čierne korenie. Nechajte variť ešte približne 10 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Na konci do hrachovej polievky vmiešajte opečené klobásy.
  6. Nechajte polievku chvíľu vychladnúť a podávajte ju teplú.

Verím, že si vychutnáte túto lahodnú hrachovú polievku s klobásou!

Polievka hrachová s párkom-2

Ako uvariť omáčku?

Ako uvariť omáčku?

Čítať viac »

2) Polievka hrachová s párkom

Hrachová polievka je chutné a výživné jedlo, ktoré má veľkú obľubu. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto jednoduchú a zdraviu prospešnú polievku s klobásou pomocou ingrediencií, ktoré možno máte doma. Okrem základného hrachu, klobás a zeleniny, sú dôležité aj korenie, ktoré dodáva jedlu skvelú chuť.

Potrebné ingrediencie na prípravu

Na prípravu hrachovej polievky s klobásou budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 2 klobásy (podľa chuti)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie
  • 2 l vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu hrachovej polievky

Na začiatku prepláchnite hrach v studenej vode a nechajte ho namočený minimálne na 2 hodiny. Po namočení varte hrach v hrnci s vodou na strednom ohni. Medzitým na panvici osmažte nasekanú cibuľu a cesnak, až kým nezostanú sklovité, potom pridajte nasekané mrkvy a zemiak. Tieto zeleninové prísady vložte do hrnca s hrachom a varte asi 30 minút, alebo kým nie sú všetky zložky mäkké.

Akonáhle je hrach dobre uvarený, pridajte nakrájané klobásy a varte ďalších 10 minút. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Hrachová polievka s klobásou je pripravená na servírovanie. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Zzemanova píše:

    Vďaka za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  2. Miriama Dzurjanin píše:

    Hrachová polievka je chutné a výživné jedlo, ktoré sa teší veľkej obľube. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto jednoduchú a zdravú polievku s párkom s ingredienciami, ktoré máte možno doma. Okrem samotného hrachu, párkov a zeleniny patrí medzi hlavné zložky aj určité korenie, ktoré dodáva jedlu úžasnú chuť.