Dark Mode Light Mode

Polievka hrachová s párkom

Polievka hrachová s párkom Polievka hrachová s párkom
Polievka hrachová s párkom

 

Polievka z hrachu s klobásou predstavuje klasické české a slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje veľmi príjemnou chuťou a jej príprava je veľmi jednoduchá. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné ingrediencie:

Advertisement

  • 250 g sušeného hrachu
  • 1 cibuľa, nasekaná na malé kocky
  • 2 mrkvy, nasekané na kolieska
  • 2 zemiaky, nasekané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g klobásy, nakrájanej na plátky
  • 1 lyžička rascovanej
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • lyžica oleja na panvicu
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Hrachová polievka s klobásou

Postup:

  1. Hrach namočte do vody cez noc, aby sa zjemnil.
  2. Prepláchnite ho a varte spolu s cibuľou, mrkvou a zemiakmi v zeleninovom vývare. Varíme približne 30 – 45 minút, kým hrach úplne nezmäkne.
  3. Medzitým na panvici orestujte klobásy na oleji, až kým sa krásne nezafarbia do zlatista.
  4. Do polievky pridajte cesnak, rascu, soľ a čierne korenie. Nechajte variť ešte približne 10 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Na konci do hrachovej polievky vmiešajte opečené klobásy.
  6. Nechajte polievku chvíľu vychladnúť a podávajte ju teplú.

Verím, že si vychutnáte túto lahodnú hrachovú polievku s klobásou!

Polievka hrachová s párkom-2

2) Polievka hrachová s párkom

Hrachová polievka je chutné a výživné jedlo, ktoré má veľkú obľubu. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto jednoduchú a zdraviu prospešnú polievku s klobásou pomocou ingrediencií, ktoré možno máte doma. Okrem základného hrachu, klobás a zeleniny, sú dôležité aj korenie, ktoré dodáva jedlu skvelú chuť.

Potrebné ingrediencie na prípravu

Na prípravu hrachovej polievky s klobásou budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 2 klobásy (podľa chuti)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie
  • 2 l vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu hrachovej polievky

Na začiatku prepláchnite hrach v studenej vode a nechajte ho namočený minimálne na 2 hodiny. Po namočení varte hrach v hrnci s vodou na strednom ohni. Medzitým na panvici osmažte nasekanú cibuľu a cesnak, až kým nezostanú sklovité, potom pridajte nasekané mrkvy a zemiak. Tieto zeleninové prísady vložte do hrnca s hrachom a varte asi 30 minút, alebo kým nie sú všetky zložky mäkké.

Akonáhle je hrach dobre uvarený, pridajte nakrájané klobásy a varte ďalších 10 minút. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Hrachová polievka s klobásou je pripravená na servírovanie. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
View Comments (2) View Comments (2)
  1. Vďaka za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  2. Hrachová polievka je chutné a výživné jedlo, ktoré sa teší veľkej obľube. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto jednoduchú a zdravú polievku s párkom s ingredienciami, ktoré máte možno doma. Okrem samotného hrachu, párkov a zeleniny patrí medzi hlavné zložky aj určité korenie, ktoré dodáva jedlu úžasnú chuť.

    Miriama Dzurjanin

Napísať odpoveď pre Miriama Dzurjanin Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Polievka kapustová s pretlakom

Polievka kapustová s pretlakom

Next Post
Polievka hráškový krém

Polievka hráškový krém

Advertisement