Polievka kapustová

Kapustová polievka je tradičná slovenská jedlá, ktorá má bohatú chuť a veľa vitamínov. Priprava tohto jedla je pomerne jednoduchá. Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 hlava bielokápu
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 200 g údeného mäsa (napr. klobása, slanina)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica kyslého smotany (voliteľne)

 

Polievka kapustová

Postup:

  1. Na začiatok očistite a nakrájajte kapustu na tenké pásiky. Zemiaky olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte.
  2. V hrnci na strednom ohni rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte údené mäso a orestujte ho spolu s cibuľou a cesnakom, až kým mäso nezačne uvoľňovať vlastnú šťavu.
  4. Pridajte nakrájanú kapustu a zemiaky. Orestujte ich krátko, aby absorbovali chuť a šťavu z mäsa.
  5. Zalejte všetko vodou a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Nechajte zmes variť na miernom ohni, až kým sa kapusta a zemiaky neuvária a zmäknú.
  6. Na koniec pridajte kyslú smotanu, ak si želáte mierne kyslú chuť. Premiešajte a nechajte polievku trochu povariť.
  7. Kapustovú polievku podávajte teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom. Dobrú chuť!

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Kapustová polievka je jedným z najobľúbenejších tradičných jedál v slovenských domácnostiach. Je nielen chutná, ale aj výživná, čo z nej robí ideálny pokrm na zimné dni. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme recept na kapustovú polievku, ktorý si osvojíte jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie potrebné na polievku

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g kapusty
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 3 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu kapustovej polievky

Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu nakrájajte nadrobno, zemiaky a mrkvu na kocky. Kapustu môžete nakrájať na tenké prúžky. V hrnci zahrejte olej, pridajte cibuľu a opražte do zlata. Potom pridajte mrkvu a zemiaky, a nechajte ich zľahka opražiť.

Keď sú zelenina jemne opečené, pridajte kapustu a všetko zakryte vývarom. Polievku privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 30 minút. Na záver ochuťte soľou a korením podľa chuti. Polievku môžete podávať horúcu a posypať čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Kapustová polievka je výnimočná pre svoju jednoduchú prípravu a nesmierne bohatú chuť. Navrhnite tento recept vo vašich kulinárskych plánoch a užite si túto lahodnú dobrota so svojou rodinou!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Malisek Milica píše:

    Článok je veľmi užitočný a ľahko pochopiteľný. Určite vyskúšam tento recept.

  2. Dagmara Dulla píše:

    Nikdy som nevarila kapustovú polievku, ale teraz ma článok inšpiroval. Recept sa mi veľmi páči.

  3. Lsurka píše:

    Mám rada kapustovú polievku a tento recept mi pripadá výborný. Teším sa, že ho budem môcť vyskúšať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *