Polievka kapustová

 

Kapustová polievka je klasické slovenské jedlo, ktoré sa pýši bohatou chuťou a vysokým obsahom vitamínov. Príprava tohto pokrmu je celkom jednoduchá. Na to, aby ste ju mohli pripraviť, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 hlava bielej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 200 g údeného mäsa (napríklad klobásy alebo slaniny)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžica kyslej smotany (voliteľne)

 

Kapustová polievka

Postup prípravy:

  1. Najprv očistite a nakrájajte kapustu na tenké pásiky. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  2. V hrnci na stredne vysokú teplotu rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezhnednú.
  3. Pridajte údené mäso a nechajte ho orestovať spolu s cibuľou a cesnakom, až kým mäso nezačne vyžarovať svoju šťavu.
  4. Potom pridajte nakrájanú kapustu a zemiaky. Krátko ich orestujte, aby sa chuť a šťava z mäsa dobre spojili.
  5. Zalejte všetko vodou a dochuťte soľou a korením podľa preferencií. Nechajte zmes variť na nízkej teplote, až kým kapusta a zemiaky nezmäknú.
  6. Na záver pridajte kyslú smotanu, ak máte radi mierne kyslú chuť. Premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľu povariť.
  7. Kapustovú polievku podávajte teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen. Prajeme dobrú chuť!

Prajem vám dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Polievka kapustová-2

2) Polievka kapustová

Kapustová polievka patrí medzi najobľúbenejšie tradičné pokrmy slovenských domácností. Je nielen chutná, ale aj výživná, a preto je ideálnym pokrmom na chladné dni. V nasledujúcich odsekoch vám predstavíme recept na kapustovú polievku, ktorý si rýchlo osvoíte.

Domáci hummus

Domáci hummus

Čítať viac »

Potrebné suroviny na polievku

Na prípravu tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 400 g kapusty
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 3 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu kapustovej polievky

Najprv si nachystajte všetky ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na drobno, zemiaky a mrkvu na kocky. Kapustu môžete nakrájať na tenké prúžky. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a opražte do zlatožltej farby. Potom pridajte mrkvu so zemiakmi a nechajte ich zľahka opražiť.

Akonáhle sú zelenina jemne opražené, pridajte kapustu a všetko zalejte vývarom. Polievku priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 30 minút. Na záver dochuťte soľou a korením podľa chuti. Polievku môžete podávať horúcu a posypať čerstvou petržlenovou vňaťou ako dekoráciu.

Kapustová polievka sa vyznačuje svojou jednoduchou prípravou a nesmierne bohatou chuťou. Zahrňte tento recept do svojich kulinárskych plánov a vychutnajte si túto lahodnú pochúťku so svojou rodinou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Malisek Milica píše:

    Článok je veľmi užitočný a ľahko pochopiteľný. Určite vyskúšam tento recept.

  2. Dagmara Dulla píše:

    Nikdy som nevarila kapustovú polievku, ale teraz ma článok inšpiroval. Recept sa mi veľmi páči.

  3. Lsurka píše:

    Mám rada kapustovú polievku a tento recept mi pripadá výborný. Teším sa, že ho budem môcť vyskúšať.