Polievka s bravčovým mäsom

 

Ak hľadáš návod na polievku s bravčovým mäsom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Bravčová polievka

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (vhodné mäso z pleca alebo rošt)
  • 2 cibuľky
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a korenie na dochutenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie

 

Polievka z bravčového mäsa

Postup:

  1. Mäso nakrájaj na malé kusy a pridaj soľ.
  2. Cibuľku jemne nasekaj a orestuj na oleji v hrnci.
  3. Pridaj nakrájané mäso a opekaj ho z každého boku, kým nezhnedne.
  4. Pridaj nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky, rascu a majoránku.
  5. Zalej vodou, aby bolo mäso a zelenina ponorené.
  6. Nechaj polievku variť asi 1 hodinu na miernom ohni, kým mäso a zelenina nezmäknú.
  7. Na konci dochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií.
  8. Hotovú polievku môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Polievka s bravčovým mäsom-2

2) Polievka s bravčovým mäsom

Polievka z bravčového mäsa je klasický pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou výnimočnou chuťou a bohatou arómou. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť chutnú a zdravú polievku, ktorá rozprúdi vaše chuťové poháriky. Pripravte sa na gurmánsky zážitok s jednoduchými ingredienciami a nenáročným postupom.

Marináda na grilované kuracie mäso

Marináda na grilované kuracie mäso

Čítať viac »

Ingrediencie

Na vytvorenie polievky s bravčovým mäsom budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 2 stredne veľké cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

1. Na začiatku si dôkladne umy a nakrájaj bravčové mäso na menšie kocky. V stredne veľkom hrnci rozohrej rastlinný olej.

2. Na oleji osmaž nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatú farbu.

3. Pridaj bravčové mäso a orestuj ho, kým nie je dobre prepečené. Následne pridaj nakrájanú mrkvu a zemiaky.

4. Zalej vodou alebo vývarom, dochuť soľou a korením a nechaj variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso a zelenina dostatočne mäkké.

5. Po dovarení ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou a podávaj horúce.

Tento recept na polievku s bravčovým mäsom je ideálnou voľbou na chladné dni. Uži si jeho jedinečnú chuť a teplo domova!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *