Polievka s bravčovým mäsom

Ak hľadáš recept na polievku s bravčovým mäsom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Bravčová polievka

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (použi mäso z pleca alebo rošt)
  • 2 cibuľky
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Polievka s bravčovým mäsom

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
  2. Cibuľku jemne nakrájame a orestujeme na oleji v hrnci.
  3. Pridáme nakrájané mäso a opekáme ho z každej strany, kým nezhnedne.
  4. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky, rascu a majoránku.
  5. Zalejeme vodou, aby bolo mäso a zelenina zakrytá.
  6. Polievku necháme variť asi 1 hodinu na miernom ohni, kým mäso a zelenina nezmäknú.
  7. Na konci dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Hotovú polievku môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Polievka s bravčovým mäsom je tradičný pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou výnimočnou chuťou a bohatou arómou. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť lahodnú a výživnú polievku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky. Pripravte sa na gurmánsky zážitok s jednoduchými surovinami a ľahkým postupom.

Ingrediencie

Na prípravu polievky s bravčovým mäsom budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 2 stredne veľké cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

1. Na začiatku si dôkladne umyte a nakrájajte bravčové mäso na menšie kocky. V stredne veľkom hrnci rozohrejte rastlinný olej.

2. Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

3. Pridajte bravčové mäso a orestujte ho, kým nie je dobre prepečené. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky.

4. Zalejte vodou alebo vývarom, dochuťte soľou a korením a nechajte variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso a zelenina dostatočne mäkké.

5. Po dovarení ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúce.

Tento recept na polievku s bravčovým mäsom je ideálnou voľbou na chladné dni. Užite si jeho jedinečnú chuť a teplo domova!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *