Na prípravu polievky s hlivou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 250 g húb (hliva)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 koreň petržlenu
– 1 zemiak
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie
– čerstvá petržlenová vňať
– 1 liter zeleninového vývaru
Polievka s hlivou
Postup:
1. Húbky dôkladne umyte, opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
2. Cibuľu a zeleninu nasekajte na drobné kocky.
3. Na oleji osmažte cibuľu, následne pridajte nakrájanú zeleninu a huby a krátko ich opražte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte povariť približne 20 minút.
5. Dochutite soľou, korením a pridajte čerstvú petržlenovú vňať.
6. Polievku servírujte teplú a môžete ju ozdobiť krutónmi alebo trochou smotany.
Dobrú chuť!