Na prípravu polievky s kuracími prsiami sú potrebné nasledujúce suroviny:
– 500 g kuracích pŕs
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievková lyžica rastlinného oleja
– soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletá paprika, majoránka
Polievka s kuracími prsiami
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne očistíme, umyjeme a rozkrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať aspoň 30 minút.
2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na rastlinnom oleji cibuľu orestujeme dozlatista.
3. Pridáme nakrájané kuracie prsia a krátko ich opečieme z oboch strán.
4. Mrkvu a zemiaky očistíme, umyjeme a taktiež nakrájame na menšie kusy. Tieto pridáme do hrnca k cibuli a kuraciemu mäsu.
5. Zalejeme vodou tak, aby všetky suroviny boli ponorené. Osolíme, podľa chuti okoreníme a prisypeme mletú papriku a majoránku.
6. Varíme na slabom ohni, kým sa zelenina a kuracie mäso nezmäknú. Podľa potreby pridáme vodu.
7. Polievku necháme dobre prevariť a podávame teplú.
Dobrú chuť!