Polievka z bravčového mäsa

Slovenské bravčové mäso je známe svojou vynikajúcou chuťou a kvalitou. Preto sa v našej polievke využíva ako hlavná súčasť. Medzi ďalšie základné prísady patrí cibuľa, zelená cibuľa, mlieko, smotana, vajce, mleté mlieko, soľ, múka, olej, paprika, cesnak, tymián a bazalka.

Recept na polievku z bravčového mäsa:

Prísady:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 3 zelené cibule
  • 2 cibule
  • 1 mlieko
  • 2 dl smotany
  • 3 vajcia
  • 100 ml mletého mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky cibule
  • 1/2 šálky cesnakovej pasty
  • 1/2 šálky papriky
  • 1/2 šálky tymiánu
  • 1/2 šálky bazalky

Príprava:

  1. Kôru bravčového mäsa sňalam a umiestnim do nádoby.
  2. Potom pridám cibuľu a zelenú cibuľu a popražím.
  3. Kôru bravčového mäsa pridám do nádoby a dobre premiešam.
  4. Dám do hrnca a pridám mlieko, smotanu, vajcia, mleté mlieko, soľ, múku, olej, papriku, cesnakovú pastu a tymián.
  5. Na záver pridám bazalku a všetko vložím do hrnca.
  6. Dnes môže byť už jemne kyslé, preto ho dochutím kyslým olejom.
  7. Hrniec umiestnim do rúry na približne 30 minút.
  8. Po ukončení procesu varenia môžeme ochutnať.
  9. Podávame s chlebom alebo obložíme chlebom a je hotovo.

Poznámka:

Polievka z bravčového mäsa je jednoduché, ale zároveň výnimočné jedlo. Preto ju môžete považovať za skvelý recept na všetky príležitosti a podávať ju ako hlavný alebo vedľajší chod.

 

Budete potrebovať:

Kuracie prsia po čínsky

Kuracie prsia po čínsky

Čítať viac »

– 500g bravčového mäsa
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžicu oleja
– soľ, korenie, cesnak, mletú papriku
– vodu

 

Polievka z bravčového mäsa

Postup:

1. Mäso nakrájame na menšie kusy a osmažíme na oleji vo veľkom hrnci, až kým nezhnedne.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme.
3. Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme aj tú.
4. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, mletú papriku a varíme na miernom ohni, kým zelenina a mäso nie sú mäkké.
5. Podávame teplú s chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Bublinka píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam. Milujem polievky, najmä keď sú takéto chutné a jednoduché na prípravu. Dúfam, že všetkým bude chutiť rovnako ako mne!

  2. Janko123 píše:

    Wow, toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Teplá bravčová polievka znie úžasne. Určite pridám aj nejaké svoje obľúbené korenie. Ďakujem za tento skvelý recept!

  3. MačkaMňau píše:

    Recept je super! Znie to veľmi chutne a jednoducho sa to dá pripraviť. Rada varím polievky a toto bude určite jedna z mojich obľúbených. Ešte si k tomu upečiem čerstvý chlieb!

  4. ZlatýRybka píše:

    Polievka z bravčového mäsa? To je môj obľúbený spôsob, ako zahriat! Som nadšená a určite to vyskúšam tento víkend. Znie to tak lákavo a jednoduché na prípravu. Ďakujem za tip!

  5. Kocúrko píše:

    Tento recept je fantastický! Rada varím pre rodinu a táto polievka bude skvelým prídavkom na náš stôl. Dám tam aj trochu pórku navyše. Už teraz sa teším na chuť!