Polievka z červenej šošovice a mrkvy. Na chladné dni sa hodí len horúca polievka. Dnes si pripravíme trochu strukovín s mrkvou. Je to veľmi jednoduchý recept. Skúste aj: „Kyslá šošovicová polievka“.
Polievka z červenej šošovice a mrkvy
Tu je postup na polievku z červenej šošovice a mrkvy:
Potrebujete:
- 1 cibuľu, nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 1 pohár červenej šošovice
- 4 poháre zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej rasce
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup:
- V hrnci rozohrejte olej a opražte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú jemnú farbu. Pridajte mrkvu a šošovicu, a opražte ešte niekoľko minút.
- Vložte zeleninový vývar, mletú rascu, soľ a čierne korenie. Varíme, potom znížte teplotu a nechajte variť na nízkom ohni 20-25 minút, kým mrkva a šošovica nezmäknú.
- Podľa potreby rozmixujte polievku mixérom na hladkú konzistenciu. Pre hrubšiu textúru mixujte len čiastočne a nechajte niektoré kúsky šošovice a mrkvy vo vnútri.
- Servírujte s nastrúhanou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.
Prajem dobrú chuť!
2) Polievka z červenej šošovice a mrkvy
Ak hľadáte chutný a výživný recept na polievku, červená šošovica a mrkva sú výborným spojením. Táto polievka je nielen lahodná, ale aj bohatá na bielkoviny a vitamíny. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme recept, ktorý si zamilujete!
Ingrediencie na polievku
Budeme potrebovať:
- 1 šálku červenej šošovice
- 2 stredné mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
- 1 ČL mletej rasce
- soľ a čierne korenie podľa svojej chuti
- olivový olej na opekanie
- čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup prípravy polievky
Najprv na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju do zlatista, potom pridajte cesnak a mletú rascu pre uvoľnenie aróm. Po chvíli pridajte mrkvu a opražte ju s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
Teraz pridajte červenú šošovicu, zamiešajte a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte k varu, potom znížte teplotu, prikryte a varte asi 20 minút, alebo kým šošovica a mrkva nezmäknú. Na konec varenia pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Tento zdravý a chutný recept na polievku z červenej šošovice a mrkvy je perfektný na zahriatie v chladných dňoch. Prajem dobrú chuť!