Na prípravu polievky z cíceru budete potrebovať tieto prísady:
– 250 g suchého cíceru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 konzerva krájaných rajčín
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, mletá paprika, rasca na dochutenie
Cícerová polievka
Postup:
1. Cícer namočte do vody na noc pred varením.
2. V hrnci osmažte na oleji cibuľu s cesnakom.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a nechajte orestovať.
4. Pridajte odkvapkaný cícer spolu s rajčinami.
5. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, dokým cícer nie je mäkký.
6. Dochutťe soľou, korením, mletou paprikou a rascou.
Cícerovú polievku podávajte s čerstvým chlebom a môžete ju ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!