Na túto vynikajúcu polievku z hokkaida a mrkvy budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 hokkaido tekvica
– 2 veľké mrkvy
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, tymián
– olivový olej
– smotana na zahusťovanie
Polievka z hokkaida a mrkvy
Postup:
1. Očistite hokkaido tekvicu a nakrájajte ju na kocôčky. Mrkvu olúpte a nakrájajte na plátky.
2. Na panvici si na oleji orestujte cibuľu nakrájanú na kocky a približne 2 strúčiky cesnaku.
3. Pridajte nakrájanú tekvicu a mrkvu a krátko premiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 20-25 minút, kým nie je zelenina mäkká.
5. Keď je zelenina už mäkká, rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
6. Dochutite soľou, korením a tymiánom podľa vlastného uváženia. Pridajte trošku smotany na zahusťovanie.
7. Nechajte polievku ešte krátko povariť a podávajte.
Dobrú chuť!