Jedna z možností, ako pripraviť polievku z kaprích hláv, je nasledujúci recept:
Potrebné suroviny:
- Kaprí hlavy (približne 4-5)
- Voda (približne 2 litre)
- Cibuľa (1 stredná)
- Mrkva (1 ks)
- Petržlenová koreňová zelenina (1 ks)
- Zeler (1 stonka)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie (podľa chuti)
- Bobkový list (1-2 listy)
- Petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Polievka z kaprích hláv
Postup:
- Kaprí hlavy dôkladne umyte pod tečúcou vodou, odstráňte šupky a eventuálne zvyšky žiabier.
- V hrnci zohrejte vodu a pridajte kaprí hlavy. Nechajte vodu prevrieť a znížte potom teplotu, aby voda len jemne vrelika.
- Počas varenia kladieme dôraz na odstraňovanie povrchových nečistôt, ktoré sa môžu uvoľniť z hláv. Odstraňujeme ich naberačkou alebo penovkou.
- V priebehu varenia polievku osolíme podľa chuti a pridáme čierne korenie a bobkový list.
- Počas varu polievku zbierame naberačkou od nánosu vznikajúcej peny, aby bola čo najčistejšia.
- Po asi 30-40 minútach varenia, kedy sa kaprí hlavy rozvarili a voda získala bohatú chuť, polievku precedíme cez jemné cedníky, ktoré odstránia väčšie nečistoty.
- Na cibuľi hrášte povaríme vývar z kaprích hláv.
- Vrch ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvým pečivom.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej polievky z kaprích hláv. Dobrú chuť!
2)
Polievka z kaprích hláv je skutočným pochúťkou pre všetkých milovníkov rýb a vytvára pôsobivý pokrm, ktorý zahreje telo i dušu. Tento originálny recept ponúka nielen skvelú chuť, ale aj bohaté nutričné hodnoty, čo z nej robí ideálnu voľbu na nedeľný obed či špeciálnu príležitosť. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, aby sme si ju mohli pripraviť v pohodlí domova.
Ingrediencie pre polievku z kaprích hláv
Na prípravu tejto originálnej polievky budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 kaprie hlavy
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter vody
- olej na opraženie
Postup prípravy
1. Na začiatku si pripravíme kaprie hlavy. Dobre ich umyjeme pod tečúcou vodou a odstránime všetky šupiny. Hlava sa dá potom rozdeliť na polovice. 2. V hrnci necháme zohriat olej a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájané mrkvy a petržlen a restujeme ďalších 5 minút. 3. Následne pridáme kaprie hlavy, vodu a zemiak nakrájaný na kocky. Všetko varíme na miernom ohni približne 40 minút.
4. Keď je ryba uvarené, vyberieme hlavy a zbavíme ich mäsa. Mäso dáme späť do polievky a dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom. 5. Nakoniec posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme horúce.
Tento recept na polievku z kaprích hláv je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi chutný. Ide o skvelý spôsob, ako využiť rybie hlavy a pripraviť si ohromujúce jedlo, ktoré si zamilujete!
Dobre vyzera, urcite to skusim!
Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!
Vyznie to dobre, ale neviem, či sa mi to bude chcieť variť.
Tento recept je naozaj veľmi podrobný, vďaka.
Tento recept na polievku z kaprích hláv je naozaj skvelý! Kaprík je veľmi chutný a polievka zahreje aj v najchladnejších dňoch. Určite to vyskúšam, mám rád rybie jedlá a toto vyzerá lákavo. Dúfam, že sa podarí!
Ja milujem polievky a táto kapria vyzerá úžasne! Určite ju pripravím na víkend. Mám pocit, že sa bude páčiť celej rodine. Ďakujem za jednoduchý recept, ktorý určite osloví aj menej skúsených kuchárov!
Tento recept je úplne super! Polievka z kaprích hláv znie veľmi zaujímavo a určite ju chcem vyskúšať. Mám rád rybie jedlá a táto kombinácia ingrediencií ma láka. Ďakujem za inšpiráciu, teším sa na výsledok!
Wow, polievka z kaprích hláv vyzerá skvele! Konečne niečo originálne a chutné. Milujem, keď môžem využívať celé ryby pri varení. Tento recept si zapíšem a určite ho vyskúšam čo najskôr. Dobrú chuť všetkým!
Skvelý recept! Polievka z kaprích hláv je presne to, čo potrebujem pre svoje gastronomické dobrodružstvo. Vždy som mal rád experimenty s jedlom a toto ma nadchlo. Určite to pripravím pre priateľov na zajtrajšiu večeru!