Potrebujeme:
– 4 kaporie hlavy
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petrzlenove korene
– 2 rajciny
– 1 lyzica paradajkovej pasty
– soľ, čierne korenie
Polievka z kaprovách hláv
Postup:
1. Kaporie hlavy očistíme a umyjeme.
2. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájané mrkvy a petržlenové korene.
3. Pridáme nakrájané rajčiny a dusíme asi 5 minút.
4. Potom pridáme paradajkovú pastu, soľ a korenie podľa chuti.
5. Kaporie hlavy pridáme do základného vyvaru a varíme asi 30 minút, kým mäso nestane mäkké.
6. Pred podávaním môžeme dochutiť petržlenovou vňatkou.
Dobru chuť!
Wow, táto polievka z kaprových hláv vyzerá veľmi chutne! Nikdy som o takomto recepte nepočul. Určite vyskúšam, keď sa mi podarí zohnať kaprie hlavy. Dúfam, že aj moja rodina bude nadšená!
Super recept! Kaprové hlavy sú niečo, čo som doteraz nejedol. Myslím si, že s mrkvou a rajčinami to musí byť veľmi dobré. Vďaka za zdieľanie tohto nápadu. Určite ho vyskúšam na víkend!
Tento recept ma úplne nadchol! Polievka z kaprových hláv je pre mňa novinkou a hneď som si ju zapísal do kuchárskej knihy. Vyzerá to veľmi zdravé a chutné, teším sa na varenie pre moju rodinu!
Skvelý recept! Nikdy by ma nenapadlo použiť kaprové hlavy do polievky, ale vyzerá to naozaj lákavo. Teším sa, ako to skúsim doma a uvidím, akú reakciu budem mať od priateľov!
Toto je úžasný recept! Kaprie hlavy som nikdy nepoužil v kuchyni, ale tento nápad ma inšpiroval. Určite ho vyskúšam čoskoro a verím, že sa mi podarí pripraviť niečo výnimočné pre rodinu!