Polievka z kaprovách hláv
  • Na panvici orestujte cibuľu, mrkvu a zemiak, kým nezmäknú.
  • Pridajte kaprové hlavy a vodu, varte 30 minút.
  • Potom sceďte polievku a oddelíte ryby od kostí.
  • Do vývaru pridajte smotanu a muškátový oriešok, varte ešte chvíľu.
  • Pred podávaním ozdobte nasekaným čerstvým petržlenom.

  • 6. Kaprová polievka s nádychom byliniek

    Ingrediencie:

    • 2 kaprové hlavy
    • 2 mrkvy
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 2 lyžice olivového oleja
    • Soľ, korenie (podľa chuti)
    • Citrónová kôra (na dochutenie)
    • Čerstvý tymián (na zdobenie)

    Postup:

    1. Na olivovom oleji orestujte cibuľu a cesnak, potom pridajte mrkvu.
    2. Pridajte kaprové hlavy a zeleninový vývar, varte 30 minút.
    3. Sceďte polievku, zbavte sa kostí a doplňte citrónovou kôrou a korením.
    4. Na záver ozdobte čerstvým tymiánom a podávajte horúce.

    7. Kaprová polievka so zemiakmi a feniklom

    Ingrediencie:

    • 2 kaprové hlavy
    • 2 zemiaky
    • 1 cibuľa
    • 1 fenikel
    • 1 liter vody
    • Soľ, korenie
    • Čerstvý kôpor (na ozdobu)

    Postup:

    1. Na panvici orestujte cibuľu a fenikel, pridajte zemiaky.
    2. Zalejte kaprovým vývarom a varte 30-35 minút.
    3. Sceďte, oddelte rybu a pridajte späť do polievky.
    4. Dochutíte soľou a korením, podávajte ozdobené čerstvým kôprom.

  • Kaprové hlavy varíme 30 minút v tekutine spolu s cibuľou, mrkvou a zemiakom. Po uvarení sceďte.
  • Uvarené suroviny rozmixujte na jemnú hmotu. Vráťte do hrnca.
  • Pridajte smotanu a ochutnajte soľou a muškátovým orieškom. Krátko povarte na nízkej teplote.
  • Servírujte s nasekaným čerstvým petržlenom.

  • 6. Kaprová polievka so špenátom

    Ingrediencie:

    • 2 kaprové hlavy
    • 1 cibuľa
    • 2 mrkvy
    • 150 g čerstvého špenátu
    • 1 liter vody
    • Soľ, čierne korenie
    • Citrón na servírovanie

    Postup:

    1. Na troche oleja osmažte cibuľu a mrkvu. Pridajte kaprové hlavy a zalejte vodou. Varíme približne 30 minút.
    2. Sceďte polievku a naspäť do hrnca pridajte preliaty špenát. Varíme ešte asi 5-7 minút.
    3. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujte s plátkom citrónu.

    7. Kaprová polievka so zázvorom a kokosovým mliekom

    Ingrediencie:

    • 2 kaprové hlavy
    • 1 cibuľa
    • 1 mrkva
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 kúsok zázvoru
    • 400 ml kokosového mlieka
    • 1 liter vody
    • Soľ, čierne korenie
    • Čerstvý koriander (na ozdobu)

    Postup:

    1. Na panvici opražte cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridajte kaprové hlavy a vodu. Varíme 30 minút.
    2. Sceďte a zmiešajte vývar s kokosovým mliekom. Varíme ešte 10 minút.
    3. Ochutíme soľou a čiernym korením. Servírujte ozdobené čerstvým koriandrom.

    Každý z týchto receptov ponúka jedinečnú chuť a využitie kaprových hláv, ktoré sú často prehliadané. Polievka z kaprových hláv je nielen chutná, ale aj výživná. Obsahuje množstvo prospešných látok a nutričných výhod. S pridaním rôznych ingrediencií, ako sú bylinky, zelenina alebo kokosové mlieko, môžeme vytvoriť zaujímavé variácie, ktoré oslovia rozličných jedákov. Nebojte sa experimentovať, pridať vlastné suroviny a variácie, aby ste objavili recept, ktorý najlepšie vyhovuje vašim chuťovým preferenciám. Prajeme vám dobrú chuť!

    Mrkvová polievka s krupicou

    Mrkvová polievka s krupicou

    Čítať viac »

     

     

    Potrebujeme:
    – 4 kaprové hlavy
    – 2 cibule
    – 2 mrkvy
    – 2 petržlenové korene
    – 2 rajčiny
    – 1 lyžica paradajkovej pasty
    – soľ, čierne korenie

     

    Polievka z kaprových hláv

    Postup:
    1. Kaprové hlavy dôkladne očistíme a umyjeme.
    2. Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájané mrkvy a petržlenové korene.
    3. Následne pridáme nakrájané rajčiny a dusíme približne 5 minút.
    4. Potom pridáme paradajkovú pastu, soľ a korenie podľa chuti.
    5. Kaprové hlavy vložíme do základného vývaru a varíme asi 30 minút, kým sa mäso nestane mäkkým.
    6. Pred servírovaním môžeme dochutiť petržlenovou vňaťkou.

    Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    5 Komentárov

    1. Kocurik123 píše:

      Wow, táto polievka z kaprových hláv vyzerá veľmi chutne! Nikdy som o takomto recepte nepočul. Určite vyskúšam, keď sa mi podarí zohnať kaprie hlavy. Dúfam, že aj moja rodina bude nadšená!

    2. MiskaOvocie píše:

      Super recept! Kaprové hlavy sú niečo, čo som doteraz nejedol. Myslím si, že s mrkvou a rajčinami to musí byť veľmi dobré. Vďaka za zdieľanie tohto nápadu. Určite ho vyskúšam na víkend!

    3. CukrikovaRuzicka píše:

      Tento recept ma úplne nadchol! Polievka z kaprových hláv je pre mňa novinkou a hneď som si ju zapísal do kuchárskej knihy. Vyzerá to veľmi zdravé a chutné, teším sa na varenie pre moju rodinu!

    4. ZelenyJablcko píše:

      Skvelý recept! Nikdy by ma nenapadlo použiť kaprové hlavy do polievky, ale vyzerá to naozaj lákavo. Teším sa, ako to skúsim doma a uvidím, akú reakciu budem mať od priateľov!

    5. Bublinka22 píše:

      Toto je úžasný recept! Kaprie hlavy som nikdy nepoužil v kuchyni, ale tento nápad ma inšpiroval. Určite ho vyskúšam čoskoro a verím, že sa mi podarí pripraviť niečo výnimočné pre rodinu!