Polievka z kyslej kapusty a fazule je jednoduchá a chutná polievka, ktorá sa perfektne hodí na chladné jesenné a zimné dni. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľká konzerva kyslej kapusty
– 1 konzerva fazule
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 2 lyžice smotany na šľahanie
– kôpor na dochutenie

 

Polievka z kyslej kapusty a fazule

Postup:
1. Na začiatok si očistite cibuľu a cesnak a nakrájajte na drobné kúsky.
2. Rozohrejte olej vo veľkom hrnci a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezlatia.
3. Pridajte do hrnca kyslú kapustu spolu so šťavou z konzervy. Orestujte ju krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Potom pridajte fazuľu, opláchnutú pod tečúcou vodou, a premiešajte.
5. Do zmesi pridajte múku, premiešajte a nechajte ju orestovať asi 1 minútu.
6. Postupne prilievajte zeleninový vývar, pričom neustále miešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
7. Pridajte soľ, korenie a papriku podľa chuti a nechajte polievku variť asi 20 minút.
8. Na záver pridajte smotanu na šľahanie a podľa chuti pridajte ešte kôpor.
9. Polievku podávajte horúcu s kôrom chleba alebo rožkom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *