Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie
– 1 malá hlávka zelenej kelu
– 1 pór
– 200 g václavkov
– 1/2 šálky smotany na varenie
Polievka z václavek
Postup:
1. Cibuľu rozkrájame na malé kúsky a zeleninu očistíme a taktiež rozkrájame na menšie časti.
2. Na panvici roztopíme maslo a pridáme rozkrájanú cibuľu. Pražíme do zlatista.
3. Nasypeme múku a necháme ju trochu spražiť.
4. Postupne vlievame zeleninový vývar, neustále miešajúc, aby sa nám nevytvorili hrudky.
5. Pridáme nakrájanú zeleninu a varíme, kým nie je mäkká.
6. Do zmesi vložíme václavky a necháme prevrieť.
7. Následne pridáme smotanu na varenie, zamiešame a krátko povaríme.
8. Ochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
9. Servírujeme teplú s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!