Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie
– 1 malá hlávka zelenej kelu
– 1 pór
– 200 g václavkov
– 1/2 šálky smotany na varenie

 

Polievka z václavek

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme dozlatova.
3. Pridáme múku a necháme ju chvíľu zarumeniť.
4. Postupne pridávame zeleninový vývar, neustále miešajúc, aby sa nám nevytvorili hrudky.
5. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme povariť do mäkka.
6. Pridáme vaclavky a necháme prevrieť.
7. Pridáme smotanu na varenie, premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
9. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *