Polievočka zo sleziny a moj recept ako ju varím ja u nás doma. Môj manžel ju má veľmi rád, tak verím že u vás sa len blisne.
Polievka zo sleziny
Polievka zo sleziny je jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Má jemnú, hladkú konzistenciu a bohatú chuť. Tu je môj recept, ako ju varím ja u nás doma:
Suroviny:
- 500 g sleziny (odporúčam čerstvú, ale môžete použiť aj sušenú)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 petržlenový koreň
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Slezinu dôkladne očistite a nakrájajte ju na menšie kúsky.
- Na rozohriatom masle orestujte pokrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané kúsky sleziny a orestujte ich krátko.
- Pridajte do hrnca vodu tak, aby slezina bola pokrytá, a povarte ju do mäkka.
- Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacou slezinou.
- Varíme, kým sú zeleninové kúsky mäkké.
- Keď je slezina a zelenina mäkká, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
- Pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky rozmixujte polievku dohladka.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte teplú polievku zo sleziny s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.
Dúfam, že vám bude chutiť a váš manžel bude nadšený z výsledku!
2)
Polievka zo sleziny je jedinečný a chutný pokrm, ktorý si získa vaše srdce. Hoci možno nie je tak známa ako iné polievky, jej bohatá chuť a výživové hodnoty sú výnimočné. Dnes vám prinesieme pôvodný recept, ktorý vám ukáže, ako si túto polievku pripraviť s radosťou.
Ingrediencie na prípravu polievky zo sleziny
Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g sleziny (najlepšie čerstvej)
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- olivový olej na restovanie
Postup prípravy polievky
Pripravte si polievku zo sleziny v týchto jednoduchých krokoch:
- Na začiatok si dôkladne umyte slezinu a nakrájajte ju na malé kúsky.
- Na oleji v hrnci osmažte najprv cibuľu a cesnak, kým nezačnú voňať.
- Pridajte nakrájané mrkvy, petržlen a zemiaky, miešajte ďalších 5 minút.
- Potom pridajte slezinu a opražte ju s ostatnými ingredienciami 10 minút.
- Vlejeme vývar, pridáme soľ a korenie a varíme približne 30 minút, kým sú všetky ingrediencie mäkké.
- Po uvarení polievku rozmixujte do hladka, alebo podávajte v kusoch, podľa vašej preferencie.
Tešte sa zo svojej vytvorenej polievky zo sleziny, ktorá poteší nielen vašu chuť, ale aj zdravie!
Recept si určite vyskúšam, už teraz sa teším ako mi bude chutiť.
Táto polievka je naozaj chutná, vrelo odporúčam vyskúšať!
S slezinou som ešte nikdy neskarala, musím vyskúšať tento recept.
Táto polievka vyzerá veľmi chutne, už sa neviem dočkať kým ju vyskúšam.
Výborný recept, určite ho budem sledovať.
Mám rada všetky polievky a táto mi naozaj chutí.