Polievka zo sleziny

Polievočka zo sleziny a moj recept ako ju varím ja u nás doma. Môj manžel ju má veľmi rád, tak verím že u vás sa len blisne.

Polievka zo sleziny

Zavářka do polévky z vepřové sleziny

Polievka zo sleziny je jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Má jemnú, hladkú konzistenciu a bohatú chuť. Tu je môj recept, ako ju varím ja u nás doma:

Suroviny:

  • 500 g sleziny (odporúčam čerstvú, ale môžete použiť aj sušenú)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 petržlenový koreň
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Slezinu dôkladne očistite a nakrájajte ju na menšie kúsky.
  2. Na rozohriatom masle orestujte pokrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané kúsky sleziny a orestujte ich krátko.
  4. Pridajte do hrnca vodu tak, aby slezina bola pokrytá, a povarte ju do mäkka.
  5. Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacou slezinou.
  6. Varíme, kým sú zeleninové kúsky mäkké.
  7. Keď je slezina a zelenina mäkká, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
  8. Pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky rozmixujte polievku dohladka.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  10. Podávajte teplú polievku zo sleziny s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dúfam, že vám bude chutiť a váš manžel bude nadšený z výsledku!

 

2)

Polievka zo sleziny je jedinečný a chutný pokrm, ktorý si získa vaše srdce. Hoci možno nie je tak známa ako iné polievky, jej bohatá chuť a výživové hodnoty sú výnimočné. Dnes vám prinesieme pôvodný recept, ktorý vám ukáže, ako si túto polievku pripraviť s radosťou.

Ingrediencie na prípravu polievky zo sleziny

Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g sleziny (najlepšie čerstvej)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • olivový olej na restovanie

Postup prípravy polievky

Pripravte si polievku zo sleziny v týchto jednoduchých krokoch:

  1. Na začiatok si dôkladne umyte slezinu a nakrájajte ju na malé kúsky.
  2. Na oleji v hrnci osmažte najprv cibuľu a cesnak, kým nezačnú voňať.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy, petržlen a zemiaky, miešajte ďalších 5 minút.
  4. Potom pridajte slezinu a opražte ju s ostatnými ingredienciami 10 minút.
  5. Vlejeme vývar, pridáme soľ a korenie a varíme približne 30 minút, kým sú všetky ingrediencie mäkké.
  6. Po uvarení polievku rozmixujte do hladka, alebo podávajte v kusoch, podľa vašej preferencie.

Tešte sa zo svojej vytvorenej polievky zo sleziny, ktorá poteší nielen vašu chuť, ale aj zdravie!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Bystrik Tatar píše:

    Recept si určite vyskúšam, už teraz sa teším ako mi bude chutiť.

  2. Gertruda Abraham píše:

    Táto polievka je naozaj chutná, vrelo odporúčam vyskúšať!

  3. Bkrajciova píše:

    S slezinou som ešte nikdy neskarala, musím vyskúšať tento recept.

  4. Dobromila Dado píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne, už sa neviem dočkať kým ju vyskúšam.

  5. Oleg90 píše:

    Výborný recept, určite ho budem sledovať.

  6. Krasi píše:

    Mám rada všetky polievky a táto mi naozaj chutí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *