Polievka zo sleziny

Polievka z hepatických orgánov a môj postup, ako ju pripravujem ja u nás doma. Môj partner ju má veľmi rád, tak verím, že aj u vás bude mať úspech.

Polievka z hepatických orgánov

Zavářka do polévky z vepřové sleziny

Polievka z hepatických orgánov je jedlo, ktoré si zhromažďuje srdcia mnohých milovníkov jedla. Disponuje jemnou, krémovou textúrou a bohatou príchuťou. Tu je môj spôsob, ako ju varím doma:

Ingrediencie:

  • 500 g hepatických orgánov (odporúčam čerstvé, ale môžete použiť aj sušené)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 petržlenový koreň
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica masla
  • soľ a korenie podľa vkusu

Príprava:

  1. Hepatické orgány dobre umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Na rozpálenom masle osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané kúsky hepatických orgánov a krátko ich opražte.
  4. Do hrnca nalejte vodu tak, aby hepatické orgány boli pokryté, a uvarte ich do mäkka.
  5. Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacimi sa hepatickými orgánmi.
  6. Varíme, kým sú kusy zeleniny mäkké.
  7. Ake je hepatické orgány a zelenina mäkké, odstavte hrniec z varu a nechajte trocha vychladnúť.
  8. Pomocou mixéra alebo ponorného mixéra rozmixujte polievku dohladka.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vkusu.
  10. Servírujte teplú polievku z hepatických orgánov s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dúfam, že vám bude chutiť a váš partner bude nadšený z výsledku!

 

Ražniči na plechu so zemiakmi

Ražniči na plechu so zemiakmi

Čítať viac »

Polievka zo sleziny - 2

2) Polievka zo sleziny

Polievka z hepatických orgánov je výnimočný a chutný pokrm, ktorý si získava vaše srdce. Hoci nie je tak známa ako iné polievky, jej bohaté chuti a nutričné hodnoty sú výnimočné. Dnes vám prinášame originálny recept, ktorý vám ukáže, ako si túto polievku s radosťou pripraviť.

Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce súčasti:

  • 500 g hepatických orgánov (najlepšia čerstvá)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • olivový olej na restovanie

Postup prípravy polievky

Pripravte si polievku z hepatických orgánov v týchto jednoduchých krokoch:

  1. Na začiatku si dôkladne umyte hepatické orgány a nakrájajte ich na malé kúska.
  2. Na oleji v hrnci orestujte najprv cibuľu a cesnak, až kým nezačnú voňať.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy, petržlen a zemiaky, miešajte ďalších 5 minút.
  4. Následne pridajte hepatické orgány a opražte ich s ostatnými súčasťami 10 minút.
  5. Vlejeme vývar, pridáme soľ a korenie a varíme približne 30 minút, kým sú všetky súčasti mäkké.
  6. Po uvarení polievku rozmixujte do hladka, alebo podávajte v kusoch, podľa vašich preferencií.

Tešte sa z vašej vytvorenej polievky z hepatických orgánov, ktorá poteší nielen vašu chuť, ale aj zdravie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Bystrik Tatar píše:

    Recept si určite vyskúšam, už teraz sa teším ako mi bude chutiť.

  2. Gertruda Abraham píše:

    Táto polievka je naozaj chutná, vrelo odporúčam vyskúšať!

  3. Bkrajciova píše:

    S slezinou som ešte nikdy neskarala, musím vyskúšať tento recept.

  4. Dobromila Dado píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne, už sa neviem dočkať kým ju vyskúšam.

  5. Oleg90 píše:

    Výborný recept, určite ho budem sledovať.

  6. Krasi píše:

    Mám rada všetky polievky a táto mi naozaj chutí.