Tu je recept na polievku zo zelenej fazule a mletého mäsa:
Suroviny:
- 500 g zelenej fazule
- 300 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo kuracieho)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na tenké plátky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
Polievka zo zelenej fazule a mletého mäsa
Postup:
- Fazuľu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju namočenú cez noc.
- Opláchnutú fazuľu vložte do hrnca, pridajte dostatok vody a varťe ju 1-2 minúty. Potom z redukujte plameň a nechajte ju v hrnci 30 minút variť, alebo kým nie je mäkká. Potom ju odcedte a dajte na stranu.
- V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisto sa nezafarbia.
- Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho orestujte, kým nezmení farbu na hnedú.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a všetko spolu orestujte ešte niekoľko minút.
- Pridajte paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte zmes dusiť asi 5 minút.
- Pridajte namočenú a odcedenú zelenú fazuľu a zeleninový vývar. Premiešajte a pridajte dosolte podľa chuti.
- Polievku nechajte variť na miernom plameni asi 25-30 minút, kým sa zelenina a fazuľa neuvária.
- Hotovú polievku môžete podávať ako predkrm, prípadne s čerstvým chlebom ako hlavné jedlo.
Dobrú chuť!