Polievka zo zelenej fazule a mletého mäsa

Tu je recept na polievku zo zelenej fazule a mletého mäsa:

Suroviny:

  • 500 g zelenej fazule
  • 300 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo kuracieho)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na tenké plátky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Polievka zo zelenej fazule a mletého mäsa

Postup:

  1. Fazuľu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju namočenú cez noc.
  2. Opláchnutú fazuľu vložte do hrnca, pridajte dostatok vody a varťe ju 1-2 minúty. Potom z redukujte plameň a nechajte ju v hrnci 30 minút variť, alebo kým nie je mäkká. Potom ju odcedte a dajte na stranu.
  3. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisto sa nezafarbia.
  4. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho orestujte, kým nezmení farbu na hnedú.
  5. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a všetko spolu orestujte ešte niekoľko minút.
  6. Pridajte paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte zmes dusiť asi 5 minút.
  7. Pridajte namočenú a odcedenú zelenú fazuľu a zeleninový vývar. Premiešajte a pridajte dosolte podľa chuti.
  8. Polievku nechajte variť na miernom plameni asi 25-30 minút, kým sa zelenina a fazuľa neuvária.
  9. Hotovú polievku môžete podávať ako predkrm, prípadne s čerstvým chlebom ako hlavné jedlo.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *