Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky

Pomalé pečené pikantné kuracie stehná na víne podľa židovskej tradície.

Zoznam potrebných surovín:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 kusy cibule, nakrájanej na tenké krúžky
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 kusy papriky, rozrezané na prúžky
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice papriky
  • 1 polievková lyžica mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chute
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

 

Pomalé pečené pikantné kuracie stehná na víne podľa židovskej tradície

Postup prípravy:

  1. Kuracie stehná dôkladne opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a na vysokom ohni orestujte kuracie stehná zo všetkých strán, aby sa získalo pekné zatvorenie šťavy.
  3. Potom pridajte cibuľu a cesnak, a restujte, kým sa nezafarbia do zlatista.
  4. Pridajte papriky, papriku a mletú rascu. Všetko spolu dôkladne premiešajte a krátko duste, približne 2 minúty.
  5. Znížte teplotu a prilievajte suché biele víno. Zakryte pokrievkou a duste na miernom plameni asi 40-45 minút, občas premiešajte.
  6. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú ryža či zemiaky.

Príjemnú chuť!

 

2)

Zoznam potrebných surovín:

  • 4 kusy kuracích stehien (s kosťou a kožou)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na plátky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 šálky suchého bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička papriky
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky chilli prášku (podľa preferencie)
  • 1 polievková lyžica medu alebo cukru (na vyváženie chuti)
  • Soľ podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup prípravy:

  1. Príprava marinády: V mise zmiešajte olivový olej, mletú papriku, čierne korenie, chilli prášok, med a soľ. Pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak a dôkladne premiešajte.

    Zapekané bravčové mäso so syrom

    Zapekané bravčové mäso so syrom

    Čítať viac »

  2. Marinovanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyte a osušte. Potom ich vložte do marinády a nechajte pôsobiť minimálne 30 minút (ideálne cez noc v chladničke).

  3. Predhriatie rúry: Nastavte rúru na 160 °C.

  4. Pečenie: V hlbokej pekáčku rozložte marinované kuracie stehná. Pridajte víno, bobkové listy a sušený tymián. Zakryte pekáč pokrievkou alebo alobalom.

  5. Pomalé pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny. Po 1 hodine pečenia môžete pekáč odhaliť, aby sa stehná krásne zafarbili do zlato-hneda.

  6. Servírovanie: Po upečení vyberte pekáč z rúry a nechajte kuracie stehná chvíľu odpočinúť. Podávajte s omáčkou z vína a cibule, a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Ako prílohu môžete servírovať zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.
  • Pokud máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj čerstvé alebo sušené chilli papričky.
  • Nezabudnite si vychutnať skvelú chuť a atmosféru, ktorá sa šíri pri pomalom pečení!

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Avatar of Blazena23 Blazena23 píše:

    Mňam, toto si musím určite vyskúšať! Sú to také jednoduché recepty, ktoré zvládne každý.

  2. Avatar of Lukacova Drahoslava Lukacova Drahoslava píše:

    Recept na kuracie stehná vyzeral super a neodolala som. Urobila som ho hneď na obed.

  3. Avatar of Anonym píše:

    Vďaka za skvelý recept, môžete prosím zverejniť aj viac podobných receptov?

  4. Avatar of Hrmo Zoltan Hrmo Zoltan píše:

    Tieto kuracie stehná sú úžasné. Určite sa budem držať tohto receptu na pečenie.