Ak túžite po lahodnej kombinácii čokolády a pomaranča v podobe lievancov, tu je jednoduchý návod, ktorý by vás mohol oslovit:
Zloženie:
- 1 a 1/2 šálky pšeničnej múky
- 1/4 šálky kakaa
- 1/4 šálky cukru
- 2 čajové lyžičky prášku na pečenie
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžice roztopeného masla
- 1 lyžica čokoládovej arómy alebo kakaa
- strúhaná kôra z jedného pomaranča
- 1/2 šálky pomarančového džúsu
- 1/4 šálky cukru na posypanie
Pomarančové lievance s čokoládou
Postup:
- V mise zmiešajte suché suroviny: múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V ďalšej miske si spojte mlieko, vajcia, roztopené maslo, čokoládovú arómu (alebo kakao) a pomarančovú kôru.
- Pomaly vmiešajte mokré suroviny do suchých a míňajte, až získate hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trošku viac mlieka.
- Na panvici rozohrejte kúsok masla a naberajte lyžicu cesta na panvicu, aby ste vytvorili malé lievance.
- Smažte ich približne 2-3 minúty z každej strany, kým nebudú pekné zlatohnedé.
- Po upečení varte pomarančový džús so cukrom, kým sa cukor nerozpustí a džús sa trošku nezhustí.
- Každý lievanec posypte rozpusteným cukrom a podávajte s omáčkou z pomarančového džúsu.
Dúfam, že vám tieto čokoládovo-pomarančové lievance prídu do chuti! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.
2ň
Milujete sladké raňajky? Dnes vám prinášame recept na vynikajúce pomarančové lievance s čokoládou, ktoré vás očaria svojou chuťou a arómou! Tieto lievance sú ideálne na víkendové rána, keď si chcete dopriať niečo výnimočné.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na výrobu našich lahodných pomarančových lievančekov budete potrebovať:
- 1 šálka hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička prášku na pečenie
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 1/4 šálky roztopeného masla
- Šťava a nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
- 1/2 šálky čokoládových kúskov
Postup prípravy pomarančových lievančekov
Najprv zmiešajte vo veľkej mise múku, cukor a prášok do pečiva. Potom v inej miske šľahajte vajcia, mlieko a roztopené maslo s pomarančovou šťavou a kôrou. K tekutým surovinám pridajte suché zmesi a opatrne zamiešajte, kým sa všetko nekombinuje. Nakoniec primiešajte čokoládové kúsky.
Na panvicu s neprilnavým povrchom dajte kúsok oleja a zohrejte ju. Nalejte na panvicu lyžicu cesta a smažte, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bublinky. Otočte lievance a smažte ešte približne 2 minúty, kým nebudú zlatohnedé.
Podávajte s čerstvým ovocím, javorovým sirupom alebo ďalšou čokoládou. Bon appétit!