Pokiaľ hľadáte návod na polievku z pór a mletého mäsa, ponúkame vám jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 2 póry
- 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo kombinované)
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa vašich preferencií
- 2 lyžice oleja na orestovanie
Polievka z pór a mletého mäsa
Postup:
- Póry očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky. Zemiaky olúpte a narežte na kocky.
- Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte mleté mäso a pripravte ho do hneda.
- Pridajte nakrájané póry a zemiaky a za občasného miešania orestujte ešte niekoľko minút.
- Prilejte zeleninový vývar a varte polievku asi 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Osoľte a okoreňte polievku podľa vlastnej chuti.
- Podávajte polievku teplú.
Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej polievky z póru s mletým mäsom! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa na mňa obrátiť. Prajem dobrú chuť!
2) Pórová polievka s mletým mäsom
Polievka z pór s mletým mäsom je skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo. Tento recept je jednoduchý na realizáciu a kombinuje lahodné prísady, ktoré sa harmonicky spoja a vytvoria unikátne chuťové spojenie. Pozrime sa na to, čo budeme potrebovať a akým spôsobom túto polievku pripraviť.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú polievku z pór, budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 väčšie póry
- 300 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 stredné zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa preferencií
- 2 lyžice rastlinného oleja
- čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)
Príprava pórovej polievky
Príprava tejto polievky je naozaj jednoduchá. Najprv dôkladne umyte póry a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Opekajte, kým nezmäknú, a potom pridajte mleté mäso. Miešajte, kým nie je mäso dobre upečené.
Následne pridajte nakrájané póry a kocky zemiakov. Všetko zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 20 minút, alebo kým nie sú zemiaky jemné. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti. Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte teplé. Tento recept na polievku z pór a mletého mäsa je nielen chutný, ale aj veľmi výživný a plný vlákniny.