Ak máte záujem o recept na pôstnu hubovú polievku, ponúkame vám jednoduchý a chutný návod:
Pôstna hubová polievka ako od vašich starých rodičov.
Čo budete potrebovať:
- 500 g kombinácie sušených húb
- 1 veľkú cibuľu, jemne nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 zemiaky, olúpané a narezané na malé kusy
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice rastlinného oleja
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 1/2 šálky nízkotučného mlieka (alebo rastlinného nápoja) voliteľné
Pôstna hubová polievka
Návod na prípravu:
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich dozlatista.
- Pridajte nasekané zemiaky a pokračujte v miešaní približne 2 minúty.
- Pridajte sušené huby a zeleninový vývar. Varíme asi 20 – 30 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Pridajte soľ a korenie podľa svojich preferencií.
- Keď sú huby a zemiaky pekne zmäknuté, použite mixér na rozmixovanie polievky do hladkej konzistencie.
- Pre mliečnu verziu pridajte mlieko a dobre premiešajte.
- Polievku rozdeľte do misiek a podávajte teplú.
Táto pôstna hubová polievka predstavuje výbornú voľbu na pôstne dni, pretože je bezmäsitá a je nadšená bohatou chuťou húb. Dobrú chuť!
2) Pôstna hubová polievka
Vitajte na našom blogu! Dnes sa s vami podelíme o jedinečný recept na pôstnu hubovú polievku, ktorá je nielen lahodná, ale aj veľmi jednoduchá na výrobu. Tento recept je pre všetkých, ktorí chcú držať pôst alebo len hľadajú niečo zdravé a chutné do svojej kuchyne!
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu našej pôstnej hubovej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 300 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov alebo hlivy)
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkvu
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa vlastného uváženia
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Postup prípravy polievky
Prejdime k vareniu! Dodržujte tieto kroky:
- Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Húby dôkladne umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno a zemiaky s mrkvou na malé kocky.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju na strednom ohni, kým nebude priesvitná.
- Pridajte cesnak a krátko ho opražte, aby sa uvoľnila jeho aróma. Následne pridajte nakrájané huby a smažte ich, kým nezmäknú.
- Do hrnca pridajte zemiaky a mrkvu, dobre premiešajte a varte 5 minút. Potom zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 20-25 minút, až kým všetky zeleniny nie sú mäkké.
- Na záver osolte a okoreňte podľa chuti. Polievku môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Veríme, že si túto pôstnu hubovú polievku zamilujete! Je vhodná nielen na slávnostné večere, ale aj ako výživný obed. Dobrú chuť!